ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 8 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 29/11/2013 - 23:01
Δημοσιεύσεις: 17
Βαθμοί: 60
ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ

Ο (Α ) που διαμένει στη Κηφισιά παίρνει το λεωφορείο με δρομολόγιο Αθήνα-Κηφισιά, όπου λίγο πριν το τέλος της διαδρομής και προτού αποβιβαστεί ,του πέφτει το πόρτοφόλι του (περιέχονται πιστωτικές κάρτες) εντός του οχήματος δίχως να το καταλάβει και το χάνει. Μετά από δύο ημέρες , χωρίς ο ίδιος ως εκείνη τη στιγμή να έχει καταλάβει την απώλεια, τον ειδοποιούν ότι έγινε μία συναλλαγή με την κάρτα του σε κατάστημα στην Ελευσίνα. Το τμήμα ποιας περιοχής είναι υπεύθυνο να αναλάβει την προανάκριση;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ

[b]άρθρο 122§1 ΚΠΔ [/b]

1. Η τοπική αρμοδιότητα προσδιορίζεται από τον τόπο όπου τελέστηκε το έγκλημα ή όπου κατοικεί ή διαμένει προσωρινά ο κατηγορούμενος όταν αρχίζει η ποινική δίωξη.

[b]άρθρο 125 ΚΠΔ[/b]

Μεταξύ περισσότερων αρμόδιων δικαστηρίων ή ανακριτικών υπαλλήλων που έχουν επιληφθεί παράλληλα [b]προτιμούνται εκείνοι του τόπου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα[/b]. Αν ο τύπος αυτός είναι άγνωστος, προτιμούνται εκείνοι που πρώτοι κάλεσαν ή διέταξαν τη σύλληψη ή τη φυλάκιση του κατηγορουμένου. Μπορεί όμως το συμβούλιο των εφετών ή ο Αρειος Πάγος, σύμφωνα με τις διακρίσεις του άρθρου 132, να αναθέσει την ανάκριση και την απόφαση σε άλλο αρμόδιο δικαστήριο.

[b]Περαιτέρω[/b], θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για δύο πράξεις (αφαίρεση πιστωτικής σε έναν τόπο και παράνομη ανάληψη χρημάτων σε άλλο τόπο) και συνεπώς πρόκειται για τυπική περίπτωση κατ΄ εξακολούθηση τέλεση του εγκλήματος της κλοπής (Εφ. Αθ. 1904/1991 Ποιν. Χρον. Μ' 170). Ο αρμόδιος εισαγγελέας και το δικαστήριο θα κρίνει αν τυχαίνουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 128 και 129 του ΚΠΔ περί συνάφειας.

[edit time=1409129002]sakis01[/edit]

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.