πινακιδες κυκλοφοριας

6 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 μήνας 3 εβδομάδες
Hero
Εγγραφή από: 21/07/2014 - 17:37
Δημοσιεύσεις: 65
Βαθμοί: 199
πινακιδες κυκλοφοριας

υπαρχει καποια σχετικη νομοθεσια που προβλεπει την μη αφαιρεση πινακιδων κυκλοφοριας απο μοτοποδηλατα καθοσον δεν ειναι κρατικες και αποτελουν ιδιοκτησια του πολιτη?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: πινακιδες κυκλοφοριας

Σύμφωνα με το άρθρο 90 του ΚΟΚ, οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές, ο τρόπος κατασκευής και η διαδικασία χορήγησης των πινακίδων της προηγούμενης παραγράφου, τα της αντικατάστασης αυτών σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, καταστροφής ή φθοράς, τα της χορήγησης πινακίδων για δοκιμαστική ή προσωρινή κυκλοφορία, ο τρόπος και η θέση ανάρτησης, τα των εγγραφών και ενδείξεων επ’ αυτών, καθώς και οποιοδήποτε σχετικό θέμα, ρυθμίζονται, για τα αυτοκίνητα, καθώς και για τα τρίτροχα οχήματα και τις μοτοσικλέτες και τα υπ’ αυτών ρυμουλκούμενα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τα αγροτικά μηχανήματα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα μηχανήματα έργων με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, [b]για τα μοτοποδήλατα με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης [/b]και για τα ζωήλατα οχήματα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Με βάση την εξουσιοδότηση αυτή εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2513/2/218-ιδ/2011 (Β΄ 1917) Απόφαση "Διαδικασία χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων". Σε καμία διάταξη της εν λόγω απόφασης αναφέρεται ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας των δικύκλων αποτελούν ιδιοκτησία του πολίτη. Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι "Η προμήθεια των πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας των μοτοποδηλάτων γίνεται με μέριμνα των ενδιαφερομένων. Η οικεία αστυνομική αρχή με την κατάθεση των δικαιολογητικών εκδόσεως άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών χορηγεί στον ενδιαφερόμενο ενυπόγραφο και σφραγισμένο σημείωμα, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας για την αναγραφή επί της πινακίδας.".

Άλλωστε οι πινακίδες κυκλοφορίας συνοδεύονται πάντοτε από την αντίστοιχη άδεια κυκλοφορίας, γεγονός που τους προσδίδει χαρακτήρα δημοσίου εγγράφου.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 14/05/2011 - 22:56
Δημοσιεύσεις: 13
Βαθμοί: 550
Απ: πινακιδες κυκλοφοριας

Ο νομος τα γράφει πολύ σωστά ωστόσο δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο πολιτης φτιάχνει μόνος του την πινακίδα δίχως να φέρει αυτη σημείο γνησιότητας . Ετσι λοιπόν αν του αφαιρεθεί η νόμιμα κατεχόμενη εύκολα μπορεί να φτιάξει μια άλλη . Διαπράττει βέβαια πλαστογραφία πλην όμως η αποκάλυψη της φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη ...

Το πρόβλημα αυτό θα λυνόταν αν οι πινακίδες χορηγούνται απο δημόσια υπηρεσία και ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ με ιδιαίτερα χαρακτηρίστηκα γνησιότητας ...

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: πινακιδες κυκλοφοριας

Βέβαια η απόφαση ορίζει ότι η κατασκευή της πινακίδας επιτρέπεται μόνο με υπηρεσιακό έγγραφο σημείωμα της αρμόδιας υπηρεσίας τροχαίας, το οποίο παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο εντός σφραγισμένου φακέλου, ο οποίος παραδίδεται στον κατασκευαστή της πινακίδας.

Άλλωστε επαναλαμβάνω, ότι οι πινακίδες συνοδεύονται πάντα από την άδεια κυκλοφορίας. Αν συνεπώς τα στοιχεία αφαιρεθούν και ο κάτοχος προβεί σε παράνομη επανέκδοση πινακίδων, θα συνεχίζει να στερείται της άδειας κυκλοφορίας...

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 μήνες 3 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 06/09/2012 - 03:03
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 13
Απ: πινακιδες κυκλοφοριας

Με απλά λόγια,αφαιρούμε την πινακίδα μοτοποδηλάτου,ναι ή όχι?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: Απ: πινακιδες κυκλοφοριας

[quote name=arkoudos date=2014-08-27]Με απλά λόγια,αφαιρούμε την πινακίδα μοτοποδηλάτου,ναι ή όχι?[/quote]

Εννοειται πως αφαιρουνται κατα τη συνηθη διαδικασια. Απο που προκυπτει το αντιθετο;

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.