Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by xristosko34 on Τετ, 07/15/2015 - 15:24

"......Το όργανο της διοικητικής αρχής ή του Κ.Ε.Π. από το οποίο ζητείται η βεβαίωση δεν έχει υποχρέωση να ελέγξει το περιεχόμενο του εγγράφου ούτε δικαιούται να αρνηθεί τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, εκτός αν από αυτό (περιεχόμενο του εγγράφου) ή από σχετική δήλωση του ίδιου του ενδιαφερομένου προκύπτει κατά τρόπο πρόδηλο τέλεση ποινικού ακικήματος ή αντίθεση στα χρηστά ήθη ή..."

Συγνώμη, μπερδεύτηκα. Δηλαδή; Τελικά, το διαβάζουμε το έγγραφο ή δεν το διαβάζουμε; Αφού δεν έχω την υποχρέωση να το διαβάσω, τότε πως θα καταλάβω αν γράφει κάτι που αντιτίθεται στα χρηστά ήθη ή προκύπτει τέλεση αξιόποινου αδικήματος;

 

(πριν μια εβδομάδα, μου έφεραν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, για το γνήσιο της υπογραφής. Στο κείμενο έγραφε "Στο Λονδίνο, σήμερα την 27-07-2014 εγώ ο Α) Χ.Λ. του Π. έδωσα το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ στον Β) Π.Ρ. του Σ. ο οποίος θα μου το επιστρέψει άτοκα μέχρι την 27-07-2015. μπλα μπλα μπλα. Οι συμβαλόμενοι. Α και Β." 

Επειδή λοιπόν ο Α), όλο αυτό το διάστημα δεν έχει πάρει ευρώ πίσω και η ημερομηνία όπου εκπνέει η προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων πλησιάζει, τον συμβούλεψε ο δικηγόρος του να συντάξουν αυτό το έγγραφο, για "να καταχωρηθεί νομικά" όπως μου είπε. Προφανώς όταν δόθηκαν τα χρήματα, το 2014, δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο. Στο Τμήμα ήρθαν και οι δυο, δηλαδή και ο Α) και ο Β), χωρίς μου αναφέρει κάποιος από τους δύο ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το έγγραφο και υπέγραψαν ενώπιόν μου. Εγώ τους το θεώρησα με την τωρινή (εννοείται) ημερομηνία. Μπορούσα να τους αρνηθώ το γνήσιο της υπογραφής;)
 

Greek

Υποβλήθηκε από kg1204. Ημερομηνία: Τετ, 07/15/2015 - 17:29 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>"Διοικητικές πράξεις αρμοδιότητας υπηρεσιών Ελληνκής αστυνομίας" (επικαιροποίηση με αρίθμ πρωτ.:1365830 από 20/08/2014) κεφάλαιο 7 "βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής" .Ό,τι γράφεται και ορίζεται σ' &nbsp;αυτό &nbsp;και μόνο αυτό...</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis