Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by GIPN on Τετ, 01/09/2019 - 16:25

Καλησπέρα και καλή χρονία,
Κατ΄αρχήν, σ ευχαριστώ sylvester για τις πληροφορίες σου σχετικά με τις μονομερείς εγγραφές στο ΒΑΣ. 
 
Υπάρχουν η υπ΄αριθ. 482/1995 γνωμοδότηση του ΝΣΚ σχετικά με την υποχρέωση γνωστοποίησης της καταγγελίας και η υπ΄αριθ. 73/2010 απόφαση της ΑΠΔΠΧ σχετικά με την χορήγηση στον καταγγελλόμενο τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγέλλοντα.
Ωστόσο, ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σχετικά με την νομιμότητα χορήγησης στοιχείων σε κάποιες περιπτώσεις:
 

  1. Προσέρχεται οδηγός και ζητάει να «μάθει» τα στοιχεία ταυτότητας του οδηγού του υπ΄αριθ…….οχήματος, διότι βριστήκαν σε μεταξύ τους αντιπαράθεση κατά την οδήγηση αλλά δεν επιθυμεί να υποβάλλει έγκληση σε βάρος του. «Απλά» θέλει τα στοιχεία του.

. Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να ενεργήσουμε συστάσεις στον καθού τα παράπονα;; Να τον καλέσουμε στο τμήμα, να του γνωρίζουμε τα εις βάρος του παράπονα και να γίνουν συστάσεις και τέλος εγγραφή ΒΑΣ;;
- Και σε περίπτωση που δεν έχει λάβει ορθά ή μόνον το αριθμητικό του οχήματος ή το γραμματικό;; Ή μπορεί ο οδηγός να είναι τρίτος και όχι ο φερόμενος ιδιοκτήτης..ή να ανήκει σε εταιρία leasing..πολλά μπορεί βέβαια υπάρχουν σε κάθε περίπτωση..
Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί έγκληση και δη για πλημμέλημα…;; (μη δικαίωμα ενέργειας προανάκρισης – αναζήτησης οδηγού κατ΄άρθο 243 παρ.2 Κ.Π.Δ)
 

  1. Προσέρχεται οδηγός σε ζητάει τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του υπ΄αριθ…..οχήματος γιατί τον «τράκαρε» και αποχώρησε.

2Β.  Σε αυτήν βέβαια εμπλέκεται η διάταξη του άρθρου 43 ΚΟΚ, η οποία βέβαια είναι πταίσμα και δεν είναι και κατ΄έγκληση (στον ΚΟΚ).

Greek

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis