Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by barwnos on Τρί, 02/03/2015 - 22:53

Συνάδελφοι θα ήθελα τι βοήθειά σας. Έχω κάποια ερωτήματα σχετικά με τις άδειες των κρατουμένων λόγω ενός θέματος (μη επιστροφή από άδεια) που δημιουργήθηκε και ζητάνε λόγους.  

·         Στα Α.Τ. ή στα Τ.Α. ανήκει η αρμοδιότητα θεώρησης των αδειών κρατουμένων και από πού προκύπτει;

·         Ο Αστυνομικός που κάνει τη θεώρηση, χρειάζεται να κάνει και επιπλέον ενέργειες ; (δηλ. να την καταχωρήσει κάπου κτλ)

·         Αν ο κρατούμενος δεν εμφανιστεί από την πρώτη ημέρα αδείας, πως μπορεί να το ξέρει ο αστυνομικός;  Αφού τις περισσότερες φορές σχετική ενημέρωση γίνεται  από τους κρατούμενους οι οποίοι φέρνουν το σήμα από τη φυλακή σε φάκελο.

·         Είναι υποχρεωμένος ο αστυνομικός να ελέγχει αν δεν έχει έρθει ο κρατούμενος για θεώρηση και έχει αποδράσει; ( π.χ. έρχεται την 1η ημέρα και μετά δεν ξαναέρχεται)

·         Επίσης μου έχει τύχει να έρθει κάποιος 23:55΄ και να μου ζητάει θεώρηση για την τρέχουσα ημέρα και μετά να περιμένει να πάει 00:05΄ και να μου ζητάει και την θεώρηση της άλλης ημέρας.

Όποιος ξέρει κάτι επιπλέον ας βοηθήσει και παρακαλώ  αν γνωρίζετε κάποια διαταγή εκτός από το άρθρο 56 του σωφρονιστικού κώδικα.

Ευχαριστώ.

Greek

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis