Αίτημα για προανάκριση και άρνηση Διοικητή

11 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 5 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 21/10/2011 - 20:04
Δημοσιεύσεις: 60
Βαθμοί: 144
Αίτημα για προανάκριση και άρνηση Διοικητή

Συνάδελφοι εάν μπορείτε να με διαφωτίσετε!!! Συντάσσω αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου στα πλαίσια προανάκρισης για α291 του Π.Κ. (κακουργηματική πράξη) προς τον Εισαγγελέα , πλην όμως ο Διοικητής μου δεν το έχει αποστείλει ακόμα. Ρωτάω: μπορεί ο Διοικητής μου να αρνηθεί την προανάκριση και όλες την απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά μου ως ανακριτικού υπαλλήλου ο οποίος έχει αναλάβει την προανάκριση της ανωτέρω δικογραφίας για την εξακρίβωση των δραστών της ανωτέρω πράξης? Έχει αρμοδιότητα ο Διοικητής να με ελέγχει στα προανακριτικά μου καθήκοντα? Σε περίπτωση που δεν αποστείλει το αίτημα στον εισαγγελέα πως μπορώ εγώ να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που ο Εισαγγελέας ζητήσει ευθύνες για το ότι δεν πράξαμε τίποτα!!!!! Σε ποιό παράπτωμα υποπέπτει ο Διοικητής μου? Ευχαριστώ πολύ

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 08/02/2012 - 11:54
Δημοσιεύσεις: 6
Βαθμοί: 101
MΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ

MΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ  .  Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΩΤΟΚΚΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ Φ/ΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΓΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΠΤΩΣΗ  ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ  ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 5 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 21/10/2011 - 20:04
Δημοσιεύσεις: 60
Βαθμοί: 144
Ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 20/03/2013 - 22:30
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 46
Μια μικρή παρατήρηση, επειδή

Μια μικρή παρατήρηση, επειδή έχω κατ' επανάληψη ασχοληθεί με άρσεις απορρήτου στο παρελθόν. Η αναφορά προς τον Εισαγγελέα είναι πάντοτε διαβαθμισμένη ως "ΑΠΟΡΡΗΤΗ" και συνεπεία τούτου φρονώ ότι τέτοια πρέπει να είναι και η αναφορά προς τον Διοικητή. Εν προκειμε΄νω όμως, πως μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο διαβαθμισμένου εγγράφου το οποίο και ακολούθως να χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις ότι προσπάθησες αλλά δεν εισακούσθηκες; Απορία πάνω στα γραφόμενα του Σταύρου-ακούω απόψεις.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 3 εβδομάδες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Συμφωνώ απολύτως. Το να

Συμφωνώ απολύτως. Το να κρατηθεί αντίγραφο εγγράφου είναι παράνομο και υπό συνθήκες συνιστά το έγκλημα του άρθρου 252 ΠΚ. Από καμία διάταξη δεν καταλείπεται ευχέρεια στον ανακριτικό υπάλληλο να κρατά αντίγραφα των εγγράφων της προανάκρισης.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 3 εβδομάδες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Πρώτον : Το αίτημα για την

Πρώτον : Το αίτημα για την άρση πρέπει να συνταχθεί κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4 του ν. 2225/1994 και όχι κατά πως βολεύει την προανάκριση (αυτό είναι το πρώτο και συνηθέστερο λάθος). Εφόσον το αίτημα που έχεις συντάξει δεν πληροί τις απαιτήσεις του νόμου, ορθώς δεν υποβάλλεται περαιτέρω.
 
Δεύτερον : Ο διοικητής -όπως και κάθε άλλος ανώτερός σου- όχι μόνο μπορεί, αλλά υποχρεούται να ελέγξει το προανακριτικό σου έργο και να σου υποδείξει τις ενδεικνυόμενες ενέργειες, οι οποίες βέβαια τίθενται υπό τον έλεγχο του εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος προϊσταται της προανάκρισης. Ανεξαρτησία (έλλειψη δηλαδή υπηρεσιακής εξάρτησης) έχουν μόνο τα όργανα που ασκούν την ποινική δίωξη, ήτοι ο εισαγγελέας και ο δημόσιος κατήγορος (άρθρο 28 ΚΠΔ) και ουδείς άλλος.
 
Τρίτον : Αν και θεωρώ τουλάχιστον αφελές να μην προωθείται ένα πλήρες και αιτιολογημένο αίτημα στον εισαγγελέα, εφόσον θεωρείς ότι είναι άκρως απαραίτητο για την ανακάλυψη του δράστη, επισύναψε το ανυπόγραφο σχέδιο του εν λόγω εγγράφου στη δικογραφία και ας εξηγήσει ο διοικητής σου το λόγο που θεώρησε περιττή την υποβολή του.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 5 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 21/10/2011 - 20:04
Δημοσιεύσεις: 60
Βαθμοί: 144
Ευχαριστω σε ολους για το

Ευχαριστω σε ολους για το ενδιαφερον! Θα πραξω αναλογα.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 10 μήνες
Member
Εγγραφή από: 17/05/2011 - 18:02
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 20
προφανως ο Διοικητης απο την

προφανως ο Διοικητης απο την πειρα του, απο παρομοιες υποθεσεις γνωριζει οτι δεν θα βγει τιποτα απο την αρση και γι αυτο ειναι αρνητικος στην αρση ........εξαλλου αυτη ειναι και η επισημη γραμμη της υπηρεσιας......να μην γινονται ενεργειες ασκοπες και να γεμιζουμε χαρτουρα και δεδομενα για αναλυση που δεν οδηγουν πουθενα ......εσυ πως θα εκτεθεις? αν ο εισαγγελεας κρινει οτι πρεπει να γινει αρση ας το διαταξει .....πραγμα απιθανο .....εν τελει αν φοβασαι τοσο πολυ αλλαξε υπηρεσια η επαγγελμα .........

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 15/02/2012 - 06:21
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 8
Με τον διοικητή σου μίλησες

Με τον διοικητή σου μίλησες συνάδελφε πριν κάνεις το αίτημα; Να του εξηγήσεις το θέμα της προανάκρισης, για ποιο λόγο χρειάζεται η άρση απορρήτου κτλ; Συνήθως επειδή ο Διοικητής είναι αυτός που βάζει την υπογραφή του στο χαρτί, καλό είναι να το συζητάτε πριν ξεκινήσεις ενέργειες. Αν το συζητήσατε και ήταν αρνητικός εξαρχής, τότε νομίζω κακώς προχώρησες στην σύνταξη του εγγράφου. ή μπορούσες να το κάνεις και απλά να το πας στον υποδιοικητή όταν τον αναπλήρωνε (συνήθης τακτική όταν τα βρίσκεις σκούρα με τον Διοικητή...) :P :P

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 2 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 20/05/2012 - 12:41
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 16
Την προανάκριση την κάνεις

Την προανάκριση την κάνεις ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ή κατά 273;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 εβδομάδες 3 ημέρες
Review Team
Εγγραφή από: 25/10/2014 - 21:22
Δημοσιεύσεις: 37
Βαθμοί: 117
Προανάκριση

1. Έχεις προβεί στην σύλληψη κάποιου; Διενεργείς αυτεπάγγελτη προανάκριση του άρθρου 243 Κ.Π.Δ.; Εάν έχει γίνει σύλληψη λογικά θα έχει οδηγηθεί ο φερόμενος ως κατηγορούμενος ενώπιων Εισαγγελέα και εσύ δεν μπορείς πλέον ως προανακριτικός υπάλληλος να κάνεις κάποια περαιτέρω ανακριτική πράξη.
 
2. Εάν δεν έχει γίνει σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου και είσαι στο στάδιο συγκέντρωσης προανακριτικού υλικού και κρίνεις σκόπιμο να αιτηθείς την άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα υποβάλλεις αναφορά προς τον εισαγγελέα που προΐσταται της προανάκρισης και θα αναφέρεις διεξοδικά τους λόγους για την ενέργεια αυτής της ιδιαίτερης ανακριτικής πράξης (εάν ήταν πλημμέλημα από τώρα θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα). Η αναφορά σου όντως θα είναι «ΑΠΟΡΡΗΤΗ» και δεν μπορεί να την εξάγει κάποιος από την δικογραφία και δεν θα κρατήσεις σχέδιο ή αντίγραφο. Μόνο με αίτηση προς τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών που θα κρίνει κυριαρχικά σχετικά με το θέμα. Εσύ θα την ενσωματώσεις μέσα στην δικογραφία και θα επιστρέψει με την μορφή «Προκαταρτικής» ο φάκελος της δικογραφίας και λογικά θα υπάρχουν εντολές Εισαγγελέα.
 
3. Τώρα εάν έχεις δεχτεί πίεση από τρίτον π.χ. δικηγόρο που επιμένει σχετικά με αυτήν την επαναλαμβάνω ιδιαίτερη ανακριτική πράξη εσύ θα του εξηγήσεις ότι δύναται να υποβάλλει αίτηση σχετικά και θα διαβιβασθεί αρμοδίως (Εισαγγελέα). Εσύ δεν θα προβείς σε κάποια άλλη πράξη πλην αυτού της αποστολής (κατά την γνώμη μου πάντα..).

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.