Αγωγή για τα αναδρομικά.

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 2 εβδομάδες
Elite Member
Εγγραφή από: 11/05/2011 - 16:48
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 52
Αγωγή για τα αναδρομικά.

Καλησπερα και χρονια πολλα! Χριστος Ανέστη! Το έτος 2014 μαζί με λοιπούς συνάδελφους μεταβήκαμε σε δικηγορικό γραφείο Αθηνών και καταθέσαμε αγωγή για τη  διεκδίκηση των αναδρομικών. Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε τηλεφωνικές κλήσεις και email προκειμένου να δώσουμε στο εν λόγω γραφείο αντίγραφα μισθοδοσίας του μηνός Φεβρουαρίου 2015 και Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να υπολογιστεί η αμοιβή τους{4% επί του ακαθαρίστου ποσού} Σε ερώτησή μου για ποιο λόγο αιτούνται την αμοιβή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης {14/6/2019} μου απαντήθηκε ότι στο εργολαβικό που υπογράψαμε υπάρχει ο όρος ότι είτε  κατόπιν δικαστικου αγώνος είτε κατόπιν   συμβιβασμού εστω και μιας μόνο  πραξεως η αμοιβή καταβάλλεται. Σημειώνεται ότι ουδέποτε παραλάβαμε αντίγραφο του εργολαβικού.
Ερωτάται: α} εάν τα χρήματα που εισπράξαμε θεωρούνται τα διεκδικούμενα αναδρομικά και η καταβολή τους συνεπάγεται τον συμβιβασμό εκ μέρους μας; β} είναι ορθό να αιτούνται την αμοιβή πριν την εκδίκαση και τελεσιδικία της υπόθεσης; και γ}ποιες οι περαιτέρω ενέργειές μας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμβουλή σας.

 
 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 εβδομάδα 6 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 182
Αν τα χρήματα που εισπράξατε

Αν τα χρήματα που εισπράξατε είναι όντως τα ανδρομικά που διεκδικείτε με την αγωγή που αναθέσατε στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο να καταθέσει, τι θα κάνετε? Θα συνεχίσετε να διεκδικείτε τα χρήματα που ήδη έχετε εισπράξει? Τον Ιούνιο δηλαδή θα ζητήσετε απο το δικηγορικό γραφείο να παρασταθεί για να στηρίξει την αγωγή σας η οποία πλέον ενδεχομένως (αν η αγωγή αφορά στα χρήματα που ήδη πήραμε) στερείται αντικειμένου? Προφανώς και εφόσον αυτά τα χρήματα αποτελούν το ποσό που διεκδικείτε μέσω της αγωγής σας, το θέμα έχει λήξει. Το γραφείο έχει κάνει τη δουλειά που του ζητήθηκε, το επιθυμητό αποτέλεσμα επήλθε, ασχέτως αν εν τέλει απλα "σας πήρε η μπάλα" μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Εν τέλει μέσα σε όλους τους συνδέλφους που εισέπραξαν επιστροφή κρατήσεων είναι και συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει αγωγή. Αυτοί προφανώς και δεν οφείλουν κάποια αμοιβή σε καποιο δικηγορικό γραφείο (ούτε και έχει τέτοια απαίτηση κάποιο δικηγορικό γραφείο - οτι δλδ την κερδίσαμε την υπόθεση και επωφελήθηκαν και άλλοι απο αυτό, ας τους ζητήσουμε αμοιβή-). Εν προκειμένω θεωρώ οτι σαφώς και οφείλετε να αποδόσετε αμοιβή ως είχατε συμφωνήσει. Το θέμα σας προφανώς είναι στην ερμηνεία του "συμβιβασμού". Δεν θα προκύψει συμβιβασμός (ή δεν έχει επέλθει ήδη πρακτικά) τον Ιούνιο του 2019 όταν θα εκδικαστεί υπόθεση που ήδη έχει διευθετηθεί? Ασχέτως αν η διευθέτηση επήλθε συνεπεία μιας γενικής "κίνησης συμμόρφωσης" του κράτους, εσείς είχατε αναθέσει την υπόθεσή ΣΑΣ σε συγκεκριμένο δικηγόρο ο οποίος έκανε συγκεκριμένη δουλειά όπως του ζητήσατε , εργασία που σαν μέρος ενός συνόλου προσφυγών πανελλαδικά αποτέλεσε μέρος του μοχλού πίεσης που εν τέλει (μαζί με αποφάσεις που εκδόθηκαν) οδήγησε στην απόφαση να δοθούν τα χρήματα αυτά σε όλους. Θα ήταν λάθος το σκεπτικό τύπου  "αφού η υπόθεση δεν κερδήθηκε απο τον δικό μας αλλά ήδη δόθηκαν τα χρήματα σε όλους λόγω άλλων αποφάσεων δικαστηρίων, άρα δεν τα πήραμε συνεπεία τη δικής του δουλειάς, δε χρειάζεται και να τον πληρώσουμε".
Ερωτάται: Η υπόθεση σας , εφόσον τα χρήματα τα πήραμε ήδη (αν μιλάμε για το θέμα των αναδρομικών που διεκδικήθηκαν και επιστράφηκαν εν τέλει), δεν θα έχει θετική έκβαση υπο την έννοια οτι έχετε ήδη δικαιωθεί και λάβει τα ποσά που δικαιούστε. Δηλαδή δεν θα επιδικαστεί ποσό που πρέπει να σας επιστραφεί. Δεν μπορεί γιατί πλέον ο λόγος της αγωγής έχει εκλείψει (εκτός αν υφίσταται λόγος να ζητήσετε και αλλά πλέον αυτών που ήδη πήρατε). Ποιά θα είναι η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου με αυτό το σκεπτικό? 4% του ακθάριστου μηδέν?
Ποιά είναι η έννοια του συμβιβασμού ως έχει γραφτεί στο εργολαβικό? Σίγουρα όχι "έχω πάρει τα λεφτά αλλά δεν συμβιβάζομαι, θα συνεχίσω να τα διεκδικώ!". Αν τα χρήματα λοιπόν που πήραμε τα Χριστούγεννα (αν θυμάμαι καλά) ΕΙΝΑΙ τα χρήματα που διεκδικείτε με την αγωγή σας και ΤΑ ΛΑΒΑΤΕ (δεν τα αρνηθήκατε, δεν τα επιστρέψατε), συμβιβαστήκατε. Αν απο την άλλη δε θεωρείτε οτι πήρατε όσα δικαιούσαστε θα πρέπει να κάνετε εκ νέου αγωγή για τα επιπλέον χρήματα που διεκδικείτε, και πάλι όμως ως προς τα χρήματα που διεκδικούσατε με την πρώτη (την αναφερόμενη) αγωγή, συμβιβαστήκατε με το ποσό που σας έδωσε το κράτος.
Άποψή μου όλα αυτά, ενδεχομένως και να σφάλω παταγωδώς.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 μήνες 14 ώρες
Veteran
Εγγραφή από: 29/06/2016 - 18:15
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 450
Στην επομενη οχληση απο

Στην επομενη οχληση απο καποιο γραφειο μπορεις να πεις
- επειδη δεν το βρισκω μπορειτε να μου υποδειξετε σε ποιο σημειο του εγολαβικου που υπεγραψα αναφερει τα περι συμβιβασμου ?
- επίσης θα ηθελα να μου δώσετε τα δικογραφα τα οποια καταθεσατε στο ονομα μου με βαση το συγκεκριμενο εργολαβικο

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.