ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΔΙΚΙΜΑ

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 6 μήνες
Member
Εγγραφή από: 20/04/2016 - 21:13
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 2
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΑΔΙΚΙΜΑ

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω Αφού έκανα πριν 2 χρόνια Δήλωση οτι τα ξαναβρήκαμε με το συζηγο πως γίνεται να μας έρθει τώρα κλήτευση για πλημμελειδικειο? Δε θέλουμε να παραστουμε,θέλουμε να τελειωσει όλο αυτο.ήμαστε μαζί και είναι όλα καλά.γίνεται κάτι να γλιτώσουμε την ταλαιπωρία και τη ξεφτίλα του δικαστηρίου ?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 μήνας 4 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 25/10/2014 - 21:22
Δημοσιεύσεις: 37
Βαθμοί: 117
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗΝΥΣΗΣ

Καλησπέρα,
Σε αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα δεν χωρά δικονομικά ανάκληση. Εάν ο παθών ζητήσει ρητά την ποινική δίωξη αυτού που θεωρεί  υπαίτιο της σε βάρος του αξιόποινης πράξης   π.χ. άσκηση σωματικής βίας εντός οικογένειας  (ενδοοικογενειακή βία) τότε θα κινηθεί κανονικά η ποινική δίωξη σε βάρος του φερόμενου ως κατηγορουμένου. Θα "επιστρέψει" η δικογραφία με την μορφή "προκαταρτικής εξέτασης" για να κρίνει ο εισαγγελέας εάν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για να εισαχθεί η υπόθεση στο ακροατήριο διαφορετικά θα την θέσει αρχείο.
  Στην προκειμένη περίπτωση έχει προφανώς περατωθεί και η προκαταρτική εξέταση κ ο εισαγγελέας σε συνδυασμό με την ρητή δήλωση παθούσας εισήγαγε την υπόθεση επί του ακροατηρίου και δη του πλημ/κίου.
   Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να ανακληθεί η γενόμενη μήνυση σε ένα αυτεπάγγελτο αδίκημα αλλά  μπορείτε να δηλώσετε ενώπιων του δικαστηρίου κατά την έναρξη της ποινικής δίκης ότι έχει επέλθει συμβιβασμός κ να θέσει στο ακροατήριο την υπόθεση στο αρχείο.
 Βέβαια καλό είναι να πάτε κ στην γραμματεία του δικαστηρίου που έχετε κλητευθεί μήπως χωρά δικονομικά κάποια σχετική ανάκληση ή δήλωση αλλά πάλι είναι στην κρίση του εισαγγελέα διότι μιλάμε για ένα όχι κατ' έγκληση διωκόμενο αδίκημα. Δεν χρειάζεται παράβολο εν ολίγεις στα αυτεπάγγελτα αδικήματα.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 2 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 03/08/2014 - 20:40
Δημοσιεύσεις: 9
Βαθμοί: 72
Ποινική διαμεσολάβιση

Επιπλέον ο Ν.3500/06 προβλέπει και την ποινική διαμεσολάβιση όπου ο φερομένος ως δράστης δίνει υπόσχεση λόγο τιμής να μην τελέσει αδικήματα ενδοοικογενιακής βίας στο μέλλον, πως δέχεται εαν επιθυμεί το θύμα την οικονομική αποκατάσταση και πως δέχεται να μείνει εκτός συζυγικής στέγης για κάποιο χρονικό διάστημα. Απαραίτητη προυπόθεση για την ανωτέρω διαμεσολάβιση είναι να αποδεχτεί το θύμα την υπόσχεση. Στα τελευτία άρθρα του νόμου.-

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.