ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΛΟΓΩ "ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ"

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 εβδομάδες 3 ημέρες
Elite Member
Εγγραφή από: 14/09/2012 - 09:54
Δημοσιεύσεις: 8
Βαθμοί: 45
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΛΟΓΩ "ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ"

Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Α.Τ. με το οποίο συνορεύει το δικό μου Α.Τ. (και τα δύο είμαστε υπό την ίδια εφετειακή περιφέρεια), λαμβάνει κατάθεση από την παθούσα, για μη καταβολή διατροφής (διαρκές αδίκημα).
Εν συνεχεία, επειδή ο εν διαστάσει σύζυγος διαμενει στον δικό μας τομέα αρμοδιότητας, υποβάλλει ΟΛΗ τη Προανάκριση σε εμάς για να τον συλλάβουμε και με την μέχρι τότε σχηματισθείσα Προανάκριση, να τον πάμε στο αυτόφωρο, λόγω "εδαφικής αρμοδιότητας".
Θέλω να ρωτήσω, μπορούν να την στείλουν σε εμας; Δεν θα έπρεπε κανονικά, να κρατήσουν την Προανάκριση, να μας κανουν σημα να τον αναζητησουμε και να τον προσαγαγουμε στο Α.Τ. που υπεβλήθη η μήνυση,  να τον πάνε εκείνη συνοδεία;
Όπως διαβάζω στο άρθρο 243 παρ. 3, "Ο ανακριτικός υπάλληλος που ορίζεται σύμφωνα με τη παράγραφο 1 είναι υποχρεωμένος να διενεργήσει όλες τις προανακριτικές πράξεις που αφορούν την υπόθεση για την οποία η παραγγελία και καλεί ενώπιόν του τους μάρτυρες για εξέταση και τους κατηγορούμενους για να απολογηθούν εφόσον αυτοί κατοικούν στην περιφέρεια του εφετείου της έδρας του. Αν οι μάρτυρες και οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι άλλων εφετειακών περιφερειών,ο ανωτέρω ανακριτικός υπάλληλος ζητεί την εξέταση των μαρτύρων και τη λήψη των απολογιών των κατηγορουμένων από τον αρμόδιο ανακριτικό υπάλληλο, ο οποίος πρέπει να εκτελέσει αυτήν μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών. Ο αρχικά ορισθείς ανακριτικός υπάλληλος μετά το πέρας των άνω ενεργειών επιστρέφει τη δικογραφία με εκτελεσμένη πλήρως την παραγγελία στον παραγγείλαντα εισαγγελέα. Κατά την έννοια της διάταξης αυτής τα Εφετεία Αθηνών και Πειραιώς θεωρούνται ως ανήκοντα σε μία εφετειακή περιφέρεια. "
Το μοναδικό θέμα που αντιμετωπίζω με την ανωτέρω παράγραφο, είναι οτι αναφέρεται σε Προανάκριση ύστερα από γραπτή παραγγελία του Εισαγγελέα (243 παρ. 1) και όχι σε αυτεπάγγελτη αστυνομική Προανάκριση (243 παρ. 2) όπως έχουμε στη δική μας περίπτωση.
Τελικά, να την στείλω πίσω στο Α.Τ. που πήρε την κατάθεση αρχικά ή όχι; Εαν ναι, σύμφωνα με ποιες διατάξεις είμαι καλυμμένος; 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 2 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 23/11/2012 - 01:18
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 123
Ρίξε μια ματιά στο 251...

Ρίξε μια ματιά στο 251...

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 εβδομάδα 6 ημέρες
Elite Member
Εγγραφή από: 19/09/2014 - 21:14
Δημοσιεύσεις: 8
Βαθμοί: 59
Μια απο τα ίδια και σε εμας...

Είναι πολύ συχνή η τακτική που περιγράφεις... Τουλάχιστον όπως καταλαβαίνω εγώ τη Δικονομία, είναι ξεκάθαρο οτι σε όποια Υπηρεσία απευθυνθεί ο πολίτης αυτή πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτες ενέργειες για την ολοκλήρωση της δικογραφίας, με εξαίρεση ίσως τις περιπτώσεις κλοπών και συναφών αδικημάτων που σίγουρα η κατα τόπο Υπηρεσία είναι η προσφορότερη για την εκδήλωση ενεργειών... Εάν γνωρίζει οποιοσδήποτε κάτι ποιο ξεκάθαρο (στο στύλ διαταγής) ας μας διαφωτίσει... :)

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.