ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΤΑΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 2 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 14/09/2014 - 13:03
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 5
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΤΑΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι αν καποιος προσαχθει και διωκεται με απόφαση πταισματοδικείου που του επιβάλει και προστιμο και ποινή κράτησης τι γινεται?Ο προσαχθείς έχει ΑΦΜ αλλά η ΔΟΥ Κλειστη για να πληρώσει.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 4 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 30/09/2014 - 16:30
Δημοσιεύσεις: 28
Βαθμοί: 126
Σειρα, αν βεβαιωθεις οτι

Σειρα, αν βεβαιωθεις οτι ισχυει η αποφαση και τη παρεις με φαξ, κανεις εκθεση συλληψης (οπως θα εκανες για ισχυουσα αποφαση Πλημ/κειου) και ενημερωνεις Δημοσιο Κατηγορο της περιοχης σου, ο οποιος προφανως θα σου πει να τον κρατησεις μεχρι να οδηγηθει ενωπιον του ή να πληρωσει. Απλα οι μερες κρατησης στο Τμημα αφαιρουνται απο τη ποινη κρατησης του φυγοποινου (αυτο θα το κανει ο Δημοσιος Κατηγορος βεβαια). Οποτε στο ερωτημα σου η απαντηση ειναι οτι ενεργεις οπως με ολους τους φυγοποινους!!

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 7 μήνες 1 εβδομάδα
Review Team
Εγγραφή από: 02/01/2016 - 19:45
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 79
ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

- Αναφορικά με το ερώτημα του συναδέρφου, εφαρμόζεται η ίδια διαδικασία όπως και στη σύλληψη για πλημ/μα με τη διαφορά ότι ο συλληφθείς οδηγείται ενώπιον του αρμόδιου του τόπου σύλληψης δημόσιο κατήγορο. Ο τελευταίος,  εάν η απόφαση έχει εκδοθεί από το πταισματοδικείο της έδρας του, φροντίζει για την εκτέλεσή της (άρθρο 549 παρ. 1 του Κ.Π.Δ.), σε διαφορετική περίπτωση ζητεί τη συναίνεση του αρμόδιου δημόσιου κατηγόρου για την εκτέλεσή της (άρθρο 549 παρ. 2  του Κ.Π.Δ.). Η ποινή του προστίμου, καθώς και τα δικαστικά έξοδα βεβαιώνονται στο δημόσιο ταμείο στον αριθμό φορολογικού μητρώου του συλληφθέντα (άρθρο 553, 588 του Κ.Π.Δ.) και η ποινή της κράτησης μετατρέπεται σε πρόστιμο και καταβάλλεται αφαιρώντας το χρόνο κράτησής του (άρθρο 82 παρ. 1 και 87 παρ. 1 του Π.Κ.). Σε περίπτωση μετατροπής και μή εξαγοράς της ποινής της κράτησης, ο συλληφθείς εκτίει την ποινή του σε ιδιαίτερα τμήματα των φυλακών ή, αν τέτοια δεν υπάρχουν, στα αστυνομικά κρατητήρια (άρθρο 55 του Π.Κ.). Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η εξαγορά της ποινής της κράτησης, λόγω μη λειτουργίας της αρμόδιας προς είσπραξη δημόσιας υπηρεσίας, δύναται έστω και με προφορική εντολή του αρμόδιου του τόπου σύλληψης δημόσιου κατηγόρου (αναλογική εφαρμογή στα πταίσματα, ΣΧΕΤ. άρθρο 549 παρ. 1 του Κ.Π.Δ.), να αναβληθεί η εκτέλεσή της για το αναγκαίο προς καταβολή της εξαγοράς της ποινής χρονικό διάστημα (άρθρο 556 στοιχ. στ΄ του Κ.Π.Δ. όπως προστ. με το άρθρο 28 του Ν.3772/2009 - Φ.Ε.Κ. 112 τ.Α΄). Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, για καταδικαστική απόφαση πταισματοδικείου ο συλληφθείς δεν υποβάλλεται σε εγκληματολογική σήμανση (άρθρο 27 του Π.Δ. 342/1977).

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.