ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 4 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 30/09/2014 - 16:30
Δημοσιεύσεις: 28
Βαθμοί: 126
ΑΣΚΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Θα ηθελα να ρωτησω κατι το οποιο απο καποιους θα θεωρηθει εξαιρετικα δυσκολο και εξεζητημενο και απο καποιους αλλους κουτο, ευκολο και χαζο!! Ο Ν. 4264/2014 φερει τιτλο <ασκηση εμπορικης δραστηριοτητας κλπ> και στο αρθρο 1 γραφει οτι <...ρυθμιζεται το πλαισιο ασκησης εμπορικης δραστηριοτητας ...>. Η ερωτηση απλη: Ποτε ασκει καποιος εμπορικη δραστηριοτητα και πως πιστοποιειται απο αστυνομικους;  Θα πρεπει να διαπιστωθει αγοροπωλησια για παραδειγμα, ή οταν καποιος εχει τα εμπορευματα του σε κοινη θεα κλπ. Σε ποια νομοθεσια αναφερονται ρητα αυτα; Θα ηθελα τη βοηθεια σας το γρηγοροτερο δυνατο!! Ευχαριστω πολυ!!

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 εβδομάδα 6 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 182
Βασικά το θέμα δεν είναι τόσο

Βασικά το θέμα δεν είναι τόσο "απλό". Αυτό ακριβώς που ρωτάς αποτελεί και τον κυριότερο λόγο για τον οποίο οι προσφυγές των παραβατών της συγκεκριμένης νομοθεσίας γίνονται δεκτές. Οφείλεται λοιπόν στη δική μας αδυναμία ή άγνοια ή απλά αμέλεια και έγκειται στο γεγονός οτι (για οποιονδήποτε απο τους παραπάνω λόγους) ΔΕΝ "δένουμε" τις παραβάσεις που διαπιστώνουμε. Με απλά λόγια:
Υπαίθριο στάσιμο εμπόριο (πλήρης χαρακτηρισμός: Δραστηριότητα υπαίθριου στάσιμου εμπορίου) ασκεί κάποιος ο οποίος δραστηριοποιείται σε συγκεκριμένο σημείο (είναι σταθερός), έχει άδεια ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημείο. Για να βεβαιώσουμε την παράβαση του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου άνευ αδείας πρέπει να καταγράψουμε κάποια πολύ ουσιαστικά στοιχεία, όπως:
1. Ζυγαριά σε λειτουργία και σε θέση όπου είναι δυνατή η χρήση της
2. Πόρτες του αμαξιού ανοιχτές
3. Προϊόντα τα οποία έχουν τεθεί προς πώληση επιβεβαιωμένα (να προκύπτει με σιγουριά δλδ)
4. Προϊόντα ανεπτυγμένα πάνω στο αμάξι, στο πεζοδρόμιο κλπ κλπ
5. Φυσικά ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ προϊόντα. Να διαπιστώσουμε δλδ την εμπορική συναλλαγή.
Σίγουρα πάντως σε καμία περίπτωση η διαπίστωση της παράβασης δεν μπορεί να στηριχθεί σε υποκειμενικά κριτήρια (τύπου "κατά την άποψή μου ασκούσε εμπορική δραστηριότητα γιατί αυτό κάνει πάντα και την σκαπουλάρει και το γνωρίζουμε οι αστυνομικοί γι'αυτό και τον κοπαναμε γιατι νομίζει οτι μπορεί να μας κοροϊδέψει). Απαιτεί στοιχεία η βεβαίωση της παράβασης. Φυσικά αυτό είναι λογικό γιατί μιλάμε για πλημ/μα και γερά πρόστιμα. Δεν μπορεί να αφεθεί σε υποκειμενικά κριτήρια η οικονομική εξαθλίωση (π.χ.) ενός εμπόρου λόγω προστίμων και ο στιγματισμός του.
Γενικότερα οι παραβάσεις του συγκεκριμένου νόμου απαιτούν τη συλλογή στοιχείων που οδηγεί με βεβαιότητα στην παράνομη άσκηση δραστηριότητας. Τώρα όσον αφορά στο ποιά είναι τα κριτήρια για κάθε παράβαση, πήγαινε στους ορισμούς του Νόμου 4264. Εκεί π.χ. θα δεις τι εννοούμε οταν λέμε Στάσιμο εμπόριο. Απο τον ορισμό και μόνο αντιλαμβάνεσαι τι ΔΕΝ είναι στάσιμο εμπόριο κλπ κλπ. Τώρα όσον αφορά στο τι είναι συναλλαγή κλπ κλπ νομίζω είναι θέμα λογικής. Δεν ασκώ εμπορική δραστηριότητα όταν χαρίζω ντομάτες στον κολλητό μου. Ασκώ εμπορική δραστηριότητα όταν πουλάω όμως ντομάτες στον οποιονδήποτε. Βασικά κάτσε και διάβασε καλά τον Νόμο. Είναι αρκετά κατατοπιστικός. Θα σε βοηθήσει πολύ το να τον γνωρίζεις πολύ καλά.
και οτι άλλο διαπιστώνουμε εκεί. Είναι πολύ σημαντικό στην κατάθεση του αστυνομικού να περιλαμβάνει

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 4 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 30/09/2014 - 16:30
Δημοσιεύσεις: 28
Βαθμοί: 126
Sylvester, κατα την αποψη σου

Sylvester, κατα την αποψη σου θα πρεπει οπωσδηποτε να διαπιστωσει συναλλαγη (δηλαδη να δει με τα ματια του μια αγοροπωλησια) ο αστυνομικος για να κινηθουν οι διαδικασιες του ανωτερω νόμου ή και αν εχει τις πορτες του οχηματος ανοικτες καποιος ασκει εμποριο; ή αν εχει τα προιοντα του σε κοινη θεα;

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.