ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 3 μήνες
Member
Εγγραφή από: 03/12/2014 - 23:10
Δημοσιεύσεις: 6
Βαθμοί: 12
ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν 4039/12 ΚΑΙ 4235/14? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΕ ΜΗ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 12 μήνες
Member
Εγγραφή από: 26/11/2014 - 22:10
Δημοσιεύσεις: 10
Βαθμοί: 24
ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡ. 5 ΤΟΥ Ν, 4039/12 ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡ. 1 ΠΕΡ, Δ) ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ...
δ) Δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς είναι κάθε μη άγριο ζώο, που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς και τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα του ιδιοκτήτη, κατόχου, συνοδού ή φύλακά του. Ως ζώα συντροφιάς θεωρούνται και οι σκύλοι, που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τη φύλαξη ποιμνίων, τη φύλαξη χώρων, την παροχή βοήθειας και προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΑΡ. 13 ΠΑΡ. 2 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΣΙΡΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΟΓΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ ΤΟ "...ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ...". ΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 8/4/13 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΖΩΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΤΑΛΗΜΑ Ή ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΑΛΥΣΟΔΕΣΗ Ή ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΣΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥ ΑΡ. 16 Ν. 4039/12 ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡ. 1 Ν. 1197/81 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΙΛΕ ΕΜΑΙΛ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.