Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by nikos1616 on Τρί, 01/30/2018 - 20:12
Γειά σας. Ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας σχετικά με το παρακάτω ζήτημα που έχω. Είμαι αστυφύλακας και το 2013 έδωσα ξανά πανελλήνιες με στόχο, στη σχολη Αξιωματικων. Παρόλο που έβγαλα 16500 μόρια δεν κατάφερα να είμαι επιτυχών με τη γενική σειρά των αστυφύλακων.Παρόλο αυτά μιας και ανήκω στην κατηγορία των πολυτεκνων υπό κανονικές συνθηκες θα ημουν επιτυχών. Λόγω μιας διάταξης που υπάρχει στη προκήρυξη των αστυφύλακων που επιθυμούν να εισέλθουν στην Σχολή Αξιωματικων απαγορεύεται στους πολυτεκνους να κάνουν χρήση του δικαίωματος για δεύτερη φορά όταν αφορά σχολή αστυνομικής ακαδημιας. Θεωρώ ότι αυτή η διάταξη είναι άδικη μιας και το δικαίωμα των πολυτεκνων ισχύει κανονικά για οποιαδήποτε άλλη σχολή και πέραν αυτού θεωρώ ότι ένας πολυτεκνος η έχει το δικαίωμα αυτό για πάντα η καθόλου. Επίσης, ως απλός πολίτης όταν έκανα, χρήση του δικαίωματος για τη σχολή αστυφύλακων δεν θα μπορούσα να γνωρίζω ότι δεν θα γινόταν να το ξαναχρησιμοποιησω μιας και αυτή η διάταξη γίνεται γνωστή στους ήδη αστυνομικούς εππμενως μου στερείται το δικαιωμα να σκεφτώ τη χρήση ή όχι του δικαίωματος αρχικά. Άραγε ισχύει κάτι παρόμοιο σε κάποια άλλη Ευρώπαικη χώρα? Πίστευεται ότι αν κινηθώ νομικά κατά της διάταξης αυτής θα έχω κάποιο θετικό αποτέλεσμα? Έχοντας ως παράδειγμα πρόσφατα μιας πολύ πιο δύσκολης θεωρώ διάταξης που αφορούσε το ύψος των γυναικών που τελικά δικαιώθηκε πιστεύω πως υπάρχουν ελπίδες. Είναι κάποιος συνάδελφος που το έχει ψάξει η έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο? Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχουμενες. Σας ευχαριστώ.
Greek

Υποβλήθηκε από spyrosbla. Ημερομηνία: Τετ, 01/31/2018 - 13:37 Μόνιμος σύνδεσμος

Συναδελφε αν δεν κανω λαθος υπαρχει ηδη μια καταδικη της χωρας μας σε Ευρωπαικο επιπεδο , σχετικα με την διακριτικη μεταχειριση των πολυτεκνω στις προσληψεις του δημοσιου τομεα.Το σκεπτικο της αποφασης ειναι οτι δεν μπορει ενα κρατος να προαγει την αναξιοκρατεια (προσληψη πολυτεκνων με διαφορετικα κριτηρια) με την επικληση της κοινωνικης πολιτικης. Σε αλλες ευρωπαικες χωρες δεν εχει σημασια αν ο υποψηφιος ειναι πολυτεκνος . Ψαξτο στο internet για σιγουρα

Υποβλήθηκε από nikos1616. Ημερομηνία: Τετ, 01/31/2018 - 15:13 Μόνιμος σύνδεσμος

Δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό με τη περίπτωση μου στο ιντερνετ. Απλά θα ήθελα να μάθω αν μέσω δικηγόρου θα καταφέρω κάτι. Σέβομαι αυτό που λες αλλά από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί και υπάρχουν ελαφρώς πιο ευνοϊκές συνθήκες για μικρό αριθμό μεν πολύτεκνων τότε γιατί να μην ισχύει και για τη σχολή Αξιωματικων. Δεν θελω να μπω σε κουβέντα αν κρίνουμε σωστά η οχι το να υπάρχει δικαίωμα πολυτεκνων γενικά και τριτεκνων. Όσοι το έχουν ψηφίσει γνωρίζουν και το λογο και προσωπικά μπορώ να κάταλαβω το λογο αυτό. Ένας που δεν είναι από πολύτεκνη οικογένεια λογικό να μην μπορεί να τον κατανοήσει. Πάντως ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Υποβλήθηκε από nikos1616. Ημερομηνία: Τετ, 01/31/2018 - 18:21 Μόνιμος σύνδεσμος

Αγαπητέ συναδέλφε. Συνεχίζεις να το πας αλλού το θέμα. Από τη στιγμή που εισήλθα με το συγκεκριμένο καθεστώς, πάνω σε αυτό και είναι οι ερωτήσεις μου. Αλλά επαναλαμβάνω. Δεν ρωτάω κάτι σχετικά με το αν θα πρέπει νσ υπάρχουν θέσεις για πολυτεκνους! Αλλά για το συγκεκριμενη διάταξη αν θεωρείτε ότι είναι σωστή η οχι. Και αν υπάρχει κάποιος δικηγόρος που να ασχολείται πάνω στα συγκεκριμενα θέματα και μπορώ να τον συμβουλευτω.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis