Εγγραφή ΒΑΣ

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 8 μήνες
Member
Εγγραφή από: 16/06/2018 - 15:40
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 1
Εγγραφή ΒΑΣ

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω : Προ ημερών είχε προσέλθει μια ενήλικη κοπέλα στο Τμήμα και δήλωσε τα εξής : Ο πατέρας της έχει εγκαταλείψει το σπίτι εδώ και 4-5 χρόνια, με αποτέλεσμα να διαμένει η ίδια μαζί με την άρρωστη μητέρα της. Το θέμα είναι ότι ο πατέρας της με βάση την οικογενειακή του κατάσταση έχει λάβει το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, το οποίο βέβαια έχει πλέον λήξει. Η ίδια η κοπέλα πήγε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να δηλώσει την εγκατάλειψη, με σκοπό το επόμενο κοινωνικό μέρισμα να δοθεί στην μητέρα της. Ωστόσο από τον Δήμο η υπάλληλος έκανε σχετικό ερώτημα και το υπουργείο στο οποίο υπάγεται και από εκεί την απάντησε ότι θα πρέπει η κοπέλα να προσκομίσει μια βεβαίωση από την Αστυνομία για να γίνει η μεταφορά του κοινωνικού μερίσματος από τον πατέρα στη μητερα. Ερωτώ λοιπον, μπορούμε εμείς να εκδώσουμε τέτοια βεβαίωση ; Μπορεί η κοπέλα να έρθει να κάνει απλά μια δήλωση, να καταγράφει στο ΒΑΣ και στη συνέχεια να λάβει αντίγραφο ; Δύναται μια τέτοια εγγραφή στο ΒΑΣ? Σας ευχαριστω

Εικόνα rioener
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 μήνας 2 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 07/06/2011 - 22:22
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 19
Στο ένα σκέλος μπορώ να σου

Στο ένα σκέλος μπορώ να σου απαντήσω τώρα, στο ΒΑΣ όχι δε μπορεί να γίνει εγγραφή, καθώς πρόκειται για μονομερής δήλωση και αυτές δε γίνονται εγγραφή. Τώρα το τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση θέλει ψάξιμο.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 8 μήνες 2 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 11/11/2012 - 00:43
Δημοσιεύσεις: 9
Βαθμοί: 78
οπως προειπε ο συναδελφος δεν

οπως προειπε ο συναδελφος δεν κανεις εγγραφη γιατι ειναι μονομερης.
 η κοπελα θα κανει μια Υπευθυνη Δηλωση που θα αναγραφει αυτα που θελει να περασεις εσυ σαν εγγραφη ΒΑΣ και θα της βεβαιωσεις το γνησιο της υπογραφης.
αν ειναι ψευδη αυτα που δηλωνει εχει ποινικη ευθυνη.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 μήνες 1 εβδομάδα
Hero
Εγγραφή από: 05/08/2011 - 00:55
Δημοσιεύσεις: 40
Βαθμοί: 328
Εγώ θα ζητούσα απο τον

Εγώ θα ζητούσα απο τον υπάλληλο να μου διευκρινήσει τι ακριβώς βεβαίωση θα ήθελε απο την Αστυνομία. Για όλα τα θέματα πρέπει να επιλαμβάνεται η αστυνομία και να εκδίδει βεβαιώσεις? Μια ζωή την ίδια φράση θα ακούμε? Αν είναι δυνατόν. 

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.