Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by storm1 on Δευ, 03/06/2017 - 13:50

Καλησπέρα συνάδελφοι,έχω ένα ερώτημα για την εξείς περίπτωση: 1) σε υπαίθριο περιφραγμένο χώρο στον οποίο αποθηκεύουν σε πλαστικές δεξαμενές υγρά ( κατά τα λεγομενά τους αντιψυκτικά κινητήρων ) τα οποία εν συνεχεία τα μεταφέρουν σε εταιρείες ανακύκλωσης  και ο ιδιοκτήτης του δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή , ο δε χώρος αποθήκευσης είχε παντού χυμένα διάφορα υγρά και η περιοχή μύριζε έντονα πίσω από τον εν λόγω χώρο βρίσκεται χωράφι με λαχανικά.

2) στην ανωτέρω περίπτωση ανευρέθει και ένα φορτηγό το οποίο ήταν φορτωμένο με δεξαμενές υγρών ο δε οδηγός δεν έφερε τα απαιτουμενα παραστατικά μεταφοράς .

Εάν κάποιος γνωρίζει τι παραβάσεις έχουμε και τι πράττουμε ας μου απαντήση.

Ευχαριστώ!

Greek

Υποβλήθηκε από christos1984. Ημερομηνία: Δευ, 03/06/2017 - 23:51 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Συνάδελφε διάβασε το Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4042/2012 που προβλέπει τις κυρώσεις για περιβαλλοντικες παραβάσεις. Για την συγκεκριμένη δραστηριότητα (αποθήκευση, μεταφορά επικίνδυνων ουσιών) χρειάζεται άδεια, αρα υπάρχει παράβαση (άρθρο 28 Ν. 1650/1986 όπως τροποιήθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 4042/2012). Όμοίως υπάρχει πάραβαση για την διαρροή λαδιών αφού υποβαθμίζεται το περιβάλλον ιδίως αν το έδαφος είναι χωμάτινο, αφού υπάρχει κίνδυνος να περάσουν οι επικίνδυνες ουσίες στον υδροφόρο ορίζοντα, πόσο δε μάλλον όταν σε όμορο χωράφι υπάρχει γεωργική δραστηριότητα. Πριν κάνεις οτιδήποτε ενημέρωσε το Τμήμα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της αρμόδιας Περιφεριακής Ενότητας προκειμένου να διαθέσει περιβαλλοντολόγους για να διενεργήσετε από κοινού έλεγχο, διότι αυτοί είναι οι καθ΄ύλιν αρμόδιοι να διαπιστώσουν πέραν των υπολοίπων (στέρηση αδειών κλπ) την ύπαρξη ή μη ρύπανσης και την έκταση αυτής αφού για αυτά απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Ανάλογα με το τι διαπιστώσουν συντάσσουν έκθεση αυτοψίας και εμείς κάνουμε το αυτόφωρο. Όσον αφορά το φορτηγό θα πρέπει να μνημονεύεται ρητά στην άδεια ότι μπορεί να μεταφέρει επικίνδυνα υγρά, ρώτησε καλύτερα για λεπτομέρειες σε κάποιο Τμήμα Τροχαίας τι προβλέπεται για τα φορτηγά και την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων. Ελπίζω να βοήθησα. &nbsp; &nbsp;&nbsp;</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis