Ιεραρχία και Βαθμολογιο

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 ημέρες 22 ώρες
Member
Εγγραφή από: 12/01/2014 - 15:47
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 12
Ιεραρχία και Βαθμολογιο

Πλησιάζει η στιγμή που η πρώτη και δεύτερη σειρά πανελληνίων θα προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας. Το βαθμολογιο της ΕΛ.ΑΣ, οι παθογένειες, οι πρόσφυγες και άλλα έχουν απασχολήσει κατά καιρούς το προσωπικό με ποικίλες αντιδράσεις. Άλλο ένα ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο ορθολογικό είναι οι Ανθυπαστυνομοι(πρώτης-δευτερης σειράς) να διατάσσουν του αρχιφύλακες της σχολής ενώ πριν ήταν διατασσομενοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τις περιπτώσεις αξιωματικών ΣΑΕΑ- ΤΕΜΑ αλλά αφού αυτές οι παθογένειες είναι γνωστές εδώ και καιρό, γιατι δεν γίνεται κάποιο ουσιαστικό έργο ώστε να αποφευχθούν; Αντιθέτως δημιουργούνται και άλλες. Εφόσον γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης του βαθμολογιου πρέπει να λαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις υπόψιν. Είναι δυστυχες να καταφεύγει το προσωπικό σε προσφυγές. Οι νέες σειρές αρχιφύλακων(σχολής) θα το βιώσουν εντονότερα καθώς μπορεί μέσα σε ένα μήνα από διατασσοντες να είναι διατασσομενοι.Στα πέντε χρόνια που θα περάσουν έως ότου γίνουν Ανθυπαστυνομοι θα δουν 5 σειρές πανελληνίων να τους προσπερνούν στην ιεραρχία. Επιπλέον κάθε χρόνο θα προάγονται το ελάχιστο 1000 αρχιφύλακες σε Ανθυπαστυνομους.1) Τι ακριβώς θα προκαλέσει στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου αυτή η μαζικότητα; 2) Πως θα προσαρμοστούν τα καθήκοντα στις νέες μαζικές προαγωγές Ανθυπαστυνομων;

Το κείμενο αυτό δεν είναι διχαστικό, ούτε θέλει να προκαλέσει εμπάθειες.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 ημέρες 18 ώρες
Member
Εγγραφή από: 23/06/2011 - 12:20
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 12
Re:

Επέτρεψε μου να σου απαντήσω όπως απάντησε το Δικαστήριο στην προσφυγή των Ανθυπαστυνόμων που νεότεροι Ανθυπαστυνόμοι προαγονταν στον βαθμό του Υ/Β' λόγω συμπλήρωσεως 26 ετών Υπηρεσίας. Η αστυνομία είναι ιδιαίτερο ένοπλο σώμα με δικούς της κανόνες και ο νομοθέτης καλώς προέβλεψε (περιληπτικά). Αν θες την απόφαση είναι στο διαδίκτυο. Κατάλαβε ότι το σώμα διοικείται από ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ αξιωματικούς που δεν πολύ ενδιαφέρονται αν παραβιάζεται ή όχι στο βαθμό Αρχιφυλακα Ανθυπαστυνόμου Υπαστυνόμου. Ούτε καν τους βλέπουν. Οπότε αυτά που λες καλά τα λες αλλά δεν ενδιαφέρουν καθόλου αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Επίσης ο συνδικαλισμός τα έχει πει κατά καιρούς αλλά δεν πιέζει επαρκώς ή δεν μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. Δεν έχω γνώση επ'αυτου ούτε μπορώ να εκφέρω άποψη. Αυτά και άλλα πολλά μπορούν να ειπωθούν. Χωρίς ίχνος εξυπνάδας ειρωνείας κλπ. Απλά μία ΑΠΛΉ οπτική.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 ημέρες 22 ώρες
Member
Εγγραφή από: 12/01/2014 - 15:47
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 12
Ευχαριστώ πολύ για την

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Ο προβληματισμός μου αφορά την σύγχυση καθηκόντων στο βαθμό του Ανθυπαστυνομου με τη μαζική προαγωγή συναδέλφων στο βαθμό από φέτος και στο εξής. Δεν είμαι αδαής για να πιστέψω ότι ο οποιοσδήποτε ανώτατος αξιωματικός θα σκύψει πάνω από τα θέματα της ιεραρχίας(μικρά ή μεγάλα). Όμως εφόσον γίνεται μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης του βαθμολογιου δε πρέπει να ρυθμιστούν κάποια ζητήματα; Επίσης ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων(α.υ), ειδικά εκτός Αθήνας, είναι αρκετά μεγάλος με συνέπεια να αυξηθεί ο αριθμός των Ανθυπαστυνομων κατακόρυφα. Η αναφορά σε διατάσσων και διατασσομενο έγινε απλα για τυπικούς λόγους όχι για αλαζονικός όπως αρκετοί μπορεί να πίστεψαν.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 ημέρες 18 ώρες
Member
Εγγραφή από: 23/06/2011 - 12:20
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 12
To 2008 που ψηφισαν το πρώτο

To 2008 που ψηφισαν το πρώτο βαθμολόγιο ήρθε τροποιποίηση του Π.Δ. 141/91 το 2009 όπου έφερe κάποιες μικρές αλλαγές όπως Ανθυπαστυνόμος με εξετάσεις δεν έκανε σκοπόw τροχαίας κίνησης ενώ χωρίς εξετάσεις κατ' εξαίρεση κάνει. Αν το διαβάσεις θα το δεις. Όπως Αρχ. (Α.Υ) με εξετάσεις δεν κάνει σκοπός καταστήματος ενώ χωρίς μπαίνει κανονικά. ΚΛΠ. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα φαντάζομαι. Επίσης μην ξεχνάς ότι το 2008 που ψηφίστηκε η ΓΑΔΑ άμεσα εξευτίλισε τον βαθμό ζητώντας για μέτρα Ανθ. και κάτω. Μέχρι και στις εκλογές έβαζε σε εκλογικα σκοπούς εκλογικού κέντρου Ανθ. κατα μόνας. ΟΠΟΤΕ είναι σίγουρη ισοπέδωση του βαθμού έχε το υπόψη σου. Ποιο καθηκοντολόγιο??? Σίγουρα δεν θα συμβεί ποτέ. Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν μια Υπηρεσία Εβδομαδιαία χωρις 45 τροπ. Σκοπιά σίγουρα Ανθ. κατά την άποψη μου και αν δεν όλα τα άλλα σίγουρα. ΠΛΗΡΗΣ Ισοπέδωση. Κάτωτεροι Αξιωματικοί και κάτω όλοι ίσια και όμοια βλέπω σε μια 10ετία. No hope and say hello to my platan.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 3 χρήστες.