Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by Zentan on Σάβ, 08/13/2016 - 20:10

Καλησπέρα,

Αντιληφθήκαμε πρόσφατα ότι κάποιος από τους ενοίκους της πολυκατοικίας μας κλέβει συστηματικά κάποια από την αλληλογραφία (βιβλία και περιοδικά που έρχονται με το ταχυδρομείο, με συγκεκριμένους παραλήπτες). Υπάρχουν υποψίες για κάποια άτομα, αλλά όχι αποδείξεις. Δεν είναι τόσο το θέμα για τα αντικείμενα (αν και είναι σοβαρό γιατί πρόκειται για αντικείμενα εργασίας), όσο το ηθικό και κυρίως η παραβίαση του απορρήτου. Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις;

Ευχαριστώ.

Greek

Υποβλήθηκε από stef. Ημερομηνία: Πέμ, 10/20/2016 - 23:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Αρθ 271 ΠΚ
1. Όποιος αθέμιτα και με σκοπό να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ανοίγει ξένη κλειστή επιστολή ή άλλο κλειστό έγγραφο ή παραβιάζει κλειστό χώρο, στον οποίο είναι αυτά φυλαγμένα, ή με οποιονδήποτε τρόπο εισχωρεί σε ξένα απόρρητα διαβάζοντας ή αντιγράφοντας ή αποτυπώνοντας με άλλο τρόπο επιστολή ή άλλο έγγραφο τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
2. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος αθέμιτα αποκτά πρόσβαση σε ηλεκτρονικό μήνυμα ή ηλεκτρονική αλληλογραφία άλλου.
3. Αν ο δράστης των πράξεων των προηγούμενων παραγράφων είναι υπάλληλος οργανισμού ή επιχείρησης παροχής ταχυδρομικών, τηλεγραφικών ή ηλεκτρονικών υπηρεσιών τιμωρείται με φυλάκιση από ένα ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.
4. Για την ποινική δίωξη των πράξεων των παραγράφων 1 και 2 απαιτείται έγκληση.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis