Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by Alex7 on Πέμ, 08/05/2021 - 10:43
Καλημέρα συνάδελφοι. Υπάρχει κανένας Κανονισμός ή κάποιο βοήθημα που να αναφέρει τι επιτρέπεται να έχουν μέσα οι κρατούμενοι, και αν απαγορεύεται να παραγγέλνουν καφέ κλπ από μαγαζιά χωρίς να είναι συσκευασμένα;;; Αναφέρομαι κυρίως σε κράτουμενους ΑΤ
Greek

Υποβλήθηκε από spirosgiapros. Ημερομηνία: Πέμ, 11/04/2021 - 13:47 Μόνιμος σύνδεσμος

Π.Δ.141/1991
Άρθρο 67.
Δεσμοφύλακας - Βοηθός δεσμοφύλακα.

4. Ο δεσμοφύλακας έχει τα ακόλουθα καθήκοντα:

ιστ. Ελέγχει και ερευνά τα είδη που παραδίδονται στους κρατουμένους από τους επισκέπτες και δικαιούται, όταν το κρίνει εύλογο, να διατάξει την ενέργεια σωματικής έρευνας στους επισκέπτες των κρατουμένων.

ιζ. Βοηθούμενος από το προσωπικό της φρουράς, παρακολουθεί τους επισκέπτες των κρατουμένων για να μη παραδώσουν σ' αυτούς απαγορευμένα είδη, ιδίως οινοπνευματώδη ποτά, ναρκωτικά, όπλα, όργανα, η εργαλεία κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για διάρρηξη η απόδραση, να μη γίνουν ύποπτες η μη επιτρεπόμενες συνεννοήσεις και να μη πλησιάσουν τα κρατητήρια άτομα που έχουν πρόθεση να εκμεταλλευθούν τους κρατουμένους.
Όταν κατά τις επισκέψεις και συνομιλίες, που είναι ολιγόλεπτες, διαπιστωθεί ότι επισκέπτης παραδίδει σε κρατούμενο αντικείμενο για το οποίο δεν έχει δοθεί έγκριση, το αντικείμενο κατάσχεται και ο επισκέπτης οδηγείται στον αξιωματικό υπηρεσίας.

κα. Απαγορεύει στους κρατουμένους να τραγουδούν, να φωνασκούν, να θορυβούν γενικά, να παίζουν ζάρια η να χαρτοπαίζουν και να ενοχλούν τους συγκρατούμενους τους. Τους κρατουμένους που εκτρέπονται σε θορυβώδεις εκδηλώσεις η παρενοχλούν τους συγκρατούμενους τους οδηγεί, με διαταγή του αξιωματικού υπηρεσίας, στο απομονωτήριο η σε ιδιαίτερο κρατητήριο και στην ανάγκη τους δεσμεύει, σε καμία όμως περίπτωση δεν τους κακοποιεί.

κδ. Μεριμνά για την παροχή τροφοδοσίας τους κρατουμένους κατά τις ισχύουσες διατάξεις η τους διευκολύνει στην προμήθεια τροφής με δικές τους δαπάνες.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis