ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ

5 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 εβδομάδες 3 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 05/08/2011 - 00:55
Δημοσιεύσεις: 40
Βαθμοί: 328
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ

Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την αλλαγή στο site. Ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς Α) τι είδους άδεια χρειάζεται για να λειτουργήσει βιοτεχνία κατασκευής ιερατικών ενδυμάτων καθώς και βιοτεχνία κατασκευής ρούχων Β) εαν υπάρχει χρονικός περιορισμός ωραρίου λειτουργίας και Γ) ποιες οι ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση που παραβιάζει το ωράριο, ποιος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο και βάσει ποιας νομοθεσίας χειριζόμαστε την περίπτωση αυτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 3 μήνες
Member
Εγγραφή από: 25/11/2014 - 17:52
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 3
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 32

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 32 Ν4262/14 ΑΣΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9Η ΟΜΑΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Α/Α 55 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ,ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΞΑΡΤΥΜΑΤΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ κ.α ΠΛΗΜ/ΜΑ ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΠΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΛΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 εβδομάδες 3 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 05/08/2011 - 00:55
Δημοσιεύσεις: 40
Βαθμοί: 328
Καλή συγκομιδή! Να είστε καλά

Καλή συγκομιδή! Να είστε καλά ευχαριστώ για την βοήθεια, ωστόσο σας αναφέρω επίσης οτι πρόκειται για επιχειρήση όπου η λειτουργία της αρχίζει το έτος 1997 υπάρχει κάποια διαφορά ως προς τα ανωτέρω? 
Υ.Γ. Είστε απο την Καρδίτσα? Εάν θέλετε απαντάτε αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μου μέσω e mai στο v_tsapalis@hotmail.com

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 4 ημέρες
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ

Το σύστημα αδειοδότησης βιοτεχνιών - βιομηχανιών μεταρρυθμίστηκε λίαν προσφάτως, την 24/11/2014. Συγκεκριμένα :
Καταργείται η υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας για 103 οικονομικές δραστηριότητες, στις οποίες εντάσσονται 897 επαγγέλματα (ΚΑΔ), σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας.
Η απόφαση εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου 4262/2014, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την ψήφισή του και αποσκοπεί στη διευκόλυνση και μείωση του κόστους ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, την άρση εμποδίων για το επιχειρείν και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.
Με το νέο καθεστώς, οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στην κατηγορία χαμηλού ρίσκου δεν θα απαιτείται πλέον να εφοδιάζονται με άδεια λειτουργίας παρά μόνο με μία υπεύθυνη δήλωση στην αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης της οικείας Περιφέρειας.
Η απόφαση αφορά στο 25% του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων, που εκτιμάται ότι παράγουν το 14,3 % του ΑΕΠ της χώρας.
Ο χρόνος που απαιτείται για την ίδρυση και λειτουργία της επιχείρησης περιορίζεται έτσι δραστικά, κατά τουλάχιστον 2-3 μήνες, ενώ καταργείται παράβολο ύψους 60 έως 1500 ευρώ, ανάλογα με τη δραστηριότητα.
Οι κλάδοι που εντάσσονται στο καθεστώς απλοποίησης της αδειοδότησης προέκυψαν ύστερα από μελέτη του συνόλου των μεταποιητικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την οποία η άδεια λειτουργίας στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δημιουργούσε αναίτια χρονική καθυστέρηση για το νέο επιχειρηματία – επαγγελματία και μεγάλο διαχειριστικό βάρος για τη δημόσια διοίκηση χωρίς καμία προστιθέμενη αξία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, τόνισε: «Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας των νέων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την κατάργηση της έκδοσης άδειας λειτουργίας  δραστηριότητες και επαγγέλματα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 14,3% του ΑΕΠ. Στόχος μας, η άρση των διοικητικών – γραφειοκρατικών βαρών που θέτουν εμπόδια στην υγιή επιχειρηματικότητα.
Επισυνάπτονται η παρουσίαση της υπουργικής απόφασης, η λίστα των δραστηριοτήτων, καθώς και η ενδεικτική λίστα με τους Κωδικούς των Επαγγελμάτων, για τα οποία καταργείται η υποχρέωση έκδοσης άδειας λειτουργίας.
 
(πηγή www.mindev.com.gr)

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 3 μήνες
Member
Εγγραφή από: 25/11/2014 - 17:52
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 3
sΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΌ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΙΜΑΙ

sΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΌ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΙΜΑΙ .EMAIL kon.triantafillou.kar@gmail.com

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.