Παράκληση - Βοήθεια

5 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 μήνες 1 εβδομάδα
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 182
Παράκληση - Βοήθεια

Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει ΚΑΛΑ Διοικητικό Δίκαιο, έχω ανάγκη απο βοήθεια , ψάχνω απάντηση σε κάποια θεματάκια εδώ και 2 βδομάδες, έχω μιλήσει με συναδέλφους, με δικηγόρους, με όποιον κατάφερα να βρω τέλος πάντων, κανείς όμως δε γνωρίζει με σιγουριά να μου απαντήσει και πραγματικά σιγά σιγά παραδίδω όπλα. Αν υπάρχει λοιπόν κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει καλά (αποφάσεις, αναστολές, ανακλήσεις, αιτήσεις θεραπείας, εκτελεστές και μη εκτελεστές διοικητικές πράξεις κλπ κλπ) το θέμα αυτό, ας μου στείλει με μήνυμα την Υπηρεσία που υπηρετεί και το όνομά του, να απευθυνθώ σε αυτόν ή να με παραπέμψει σε άλλον που ΕΧΕΙ τη διάθεση να μου λύσει κάποιες απορίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 12 ώρες 59 λεπτά
Veteran
Εγγραφή από: 29/06/2016 - 18:15
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 451
Γράψε τις απορίες σου εδώ

Γράψε τις απορίες σου εδώ ώστε από τις απαντήσεις να βοηθηθούν όλοι

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 μήνες 1 εβδομάδα
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 182
Βρήκα άκρη μέσω του Νομικού

Βρήκα άκρη μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Θα γράψω ένα πλήρες ιστορικό και το αποτέλεσμα  ώστε αν τύχει σε άλλον να έχει κάποια αρχή.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 μήνες 1 εβδομάδα
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 182
Αν και κατά την άποψή μου το

Αν και κατά την άποψή μου το Αρχηγείο καλό θα ήταν να βγάλει μια καλή ψαγμένη διαταγή εμβαθύνοντας στο θέμα των διοικητικών πράξεων καθώς πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως τον παλιό "καλό" καιρό που ο πολίτης δύσκολα έφτανε να αμφισβητήσει νομιμότητα ή ορθότητα διοικητικής πράξης. Πλέον είναι δεδομένο οτι θα το κάνει, όπως είναι δεδομένο οτι η διοίκηση (υπο την έννοια του διοικητικού δικαίου) χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον απο ημιμάθεια πάνω στο θέμα των διοικητικών πράξεων και διαδικασιών. Αν παράλληλα με αυτό συνεκτιμηθεί το γεγονός οτι σπάνια (σπανιότατα) θα πετύχεις αξιωματικό που πραγματικά ασχολείται με τα διοικητικά (που τα έχει διδαχθεί) και δεν τα έχει αναθέσει σε κάποιον Ανθυπαστυνόμο (που ΔΕΝ τα έχει διδαχθεί και απασχολείται επί εβδομάδες με μελέτη της σχετικής νομοθεσίας και νομολογίας καταλήγοντας εν τέλει να μιλάει μέχρι και με το ΣτΕ), εύλογα προκύπτει η ανάγκη μέριμνας απο το Αρχηγείο προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης. Ο οδηγός διοικητικών πράξεων του Αρχηγείου αφορά διαδικασίες "τυφλοσούρτι" χωρίς να εμβαθύνει σε θέματα που όχι μόνο μπορεί να σε απασχολήσουν ΣΟΒΑΡΑ αλλά και να σου γεμίσουν το κεφάλι με άσπρες τρίχες χωρίς λόγο. Το 50-60% των ενεργειών που "φεύγουν" απο μια Υπηρεσία σήμερα είναι διοικητικές πράξεις και σιγά σιγά θα φανούν τα πρώτα προβλήματα σχετικά με πράξεις που εκδίδονται επειδή "έτσι το έκανε ο Μανώλης εδώ και 40 χρόνια" και πάει λέγοντας.
Αυτό ήταν μια μεγάλη παρένθεση η οποία έρχεται να θυμίσει στο Αρχηγείο (που δεν θα το διαβάσει ποτέ) οτι πλέον υφίσταται σοβαρή ανάγκη για πρόβλεψη γραφείων νομικής υποστήριξης σε κάθε διεύθυνση αστυνομίας, όπου θα εργάζονται Δικηγόροι και θα υποβοηθούν το έργο των αστυνομικών (διοικητικό, ανακριτικό κλπ). Είναι αδύνατον να έρχεται ο αστυνομικός αντιμέτωπος με νομικά θέματα που ούτε καν καλά καλά οι εισαγγελείς γνωρίζουν και να μην έχει καμία υποστήριξη και να θεωρούμε (χωρίς καμία λογική) οτι ορθή αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων είναι η υποβολή ερωτήματος σήμερα στη Διεύθυνση, η Διεύθυνση στη Γενική, η Γενική στο Αρχηγείο, το Αρχηγείο στο Νομικών Υποθέσεων και απάντηση μετά απο δύο χρόνια. Ειδικά για θέματα που χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης και που η καθυστερημένη αντιμετώπισή τους εγκυμονεί  κινδύνους για τον ίδιο στον αστυνομικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα που έχω γράψει για τους κοινόχρηστους χώρους. Πολλές υπηρεσίες που έχω μιλήσει κρατούν μηνύσεις που έχουν γίνει απο τον Ιούλιο και μετά, στο συρτάρι περιμένοντας την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ως προς το πως να τις χειριστούν, μιας και έχουν βεβαιωθεί οι παραβάσεις χωρίς αυτοψία αφενός και αφετέρου για τις νεότερες μηνύσεις δεν γνωρίζουν τι εννοεί ο νομοθέτης όταν γράφει έκθεση αυτοψίας, τι μορφή έχει, αν είναι ανακριτική πράξη και πάει λέγοντας.Ουδείς γνωρίζει, οποιαδήποτε σχετική διαταγή θα έρθει σε 5? 6? 7 μήνες ? ποιός ξέρει? Και μέχρι τότε οι μηνύσεις θα γίνονται κατά το δοκούν (?) κάθε διοικητή ενώ στις περιπτώσεις που απλά θα βεβαιώνονται χωρίς αυτοψία θα είναι αστήρικτες.
Προχωράω στο θέμα που αφορά η πρώτη μου ανάρτηση (το ετοιμάζω και το ανεβάζω)

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1ημέρα
Elite Member
Εγγραφή από: 20/03/2013 - 22:30
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 46
Παράκληση για τό ζήτημα πού

Παράκληση για τό ζήτημα πού αντιμετώπισες αν μπορούσες να το ανεβάσεις καθώς όπως πολύ σωστά γράφεις μας απασχολεί έντονα τό διοικητικό δίκαιο και καλό θα ήταν να ενημερώνονται οι συνάδελφοι έστω και ατύπως (εννοώ όχι μέσω της σωστής ιεραρχικής οδού διά τού ΑΕΑ).

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.