Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by maz61 on Παρ, 05/27/2016 - 11:26

Καλημέρα. Ηθελα να ρωτήσω το εξής.

-Αν σταματήσουν κάποιον οδηγό για τροχαία παράβαση και αυτός διαφωνεί ή έχει ενστάσεις έχει το δικαίωμα μη υπογραφής -  παραλαβής κλήσης ή μπορεί να κατηγορηθεί για απείθεια ή αντίσταση κατά της αρχής?

-Πέραν της ένστασης που δικαιούται να υποβάλει γραπτώς ο παραβάτης στον διοικητή του ελέγχοντος οργάνου (η οποία 99% εκ των προτέρων απορρίπτεται χωρίς να κληθεί καν ο παραβάτης να υπερασπισθεί τον εαυτό του) υπάρχει άλλη νομική οδός να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν αισθανθεί ότι αδικείται? Η καταδικάζεται ερήμην με  πρόστιμο που πάει αυτόματα στη ΔΟΥ, χωρίς να του δίδεται το συνταγματικό δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

Ευχαριστώ.

Greek

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Κυρ, 05/29/2016 - 09:07 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>&nbsp;η υπογραφη και παραλαβή της κλησης δεν συνεπαγεται την αποδοχη αυτης αλλα διδει το δικαιωμα για να υποβαλλεις ενσταση αρχικως στην υπηρεσια του οργανου που την εξεδωσε και ακολουθως εφοσον επιθυμεις στα διοικητικα δικαστηρια . υποβαλλεις ενσταση και επι αυτης αποφασιζει ο δ/της της υπηρεσιας αρα ηδη εχεις παει σε αυτον η σε αρμοδιο γραφειο της υπηρεσιας,εχεις εκφρασει τις αντιρρησεις σου και σε εχουν παραπεμψει στην γραπτη ενσταση . το αν κριθει αβασιμη σκεψου μηπως ενα κοκκινο που π.χ μπορει να περασες δεν μπορει να κρυφτει πισω απο οποιαδηποτε δικαιολογια σου . σε καθε περιπτωση γιαυτο υπαρχουν και τα διοικητικα δικαστηρια εφοσον θεωρησεις οτι δεν καλυφθηκες με την απαντηση της υπηρεσιας .</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis