Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικών - Επιβολή προστίμου

5 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 7 μήνες
Member
Εγγραφή από: 13/07/2015 - 15:16
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 6
Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικών - Επιβολή προστίμου

καλησπερα..ειχα ενα πειθαρχεικο και εφαγα προστιμο 1 βασικο μισθο απο τα πειθαρχεικα συμβουλεια...χθες πηγα να δω αν εχω πληρωθει και μου ειχαν αφαιρεσει ολο το βασικο απο το μισθο και τωρα δεν εχω να περασω και εχω και οικογενεια με παιδι,δηλαδη ειναι δυνατον να αφαιρουν ολο το μισθο?χωρις διακανονισμο?στο δημοσιο ο νομος λεει αν ειναι το προστιμο πανω απο 1/5 του μισθου αφαιρειται σε ισοποσες δοσεισ..γνωριζει καποιος τι γινεται?γιατι σκεφτομαι να παω απο δευτερα εκει να δω τι θα γινει..

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 6 ημέρες
Elite Member
Εγγραφή από: 20/10/2012 - 13:56
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 64
Μπορεις να κανεις μια αιτηση

Μπορεις να κανεις μια αιτηση θεραπειας (δηλαδη προσφυγη που απευθυνεται στο ιδιο οργανο)  βασιζομενος σε γενικες αρχες του διοικητικου δικαιου, οπως η αρχη της επιεικιας, η ομοια αντιμετωπιση παρομοιων περιπτωσεων αλλα και η συνταγματικη προστασια της οικογενειας και εαν απορριφθει και αυτη μονη λυση ειναι αιτηση ακυρωσης στο αρμοδιο διοικητικο δικαστηριο και αιτημα προσωρινη αναστολη μεχρι την εκδικαση της υποθεσης...

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 2 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 02/05/2011 - 20:31
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 8
εδε

καλησπερα!εδε που διαταχθηκε αυγουστο του 2016 για πειθαρχικο παραπτωμα που ελαβε χωρα νοεμβριο του 2006 διενεργειται βαση του π.δ. 120/2008 ή π.δ. 22/1996 ?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 3 εβδομάδες
Veteran
Εγγραφή από: 29/06/2016 - 18:15
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 450
Άρθρο: 58

Άρθρο: 58
Μεταβατικές διατάξεις
1. Τα πειθαρχικά παραπτώματα, που τελέσθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, κρίνονται με τη διαδικασία και τα όργανα, που ορίζονται από τις διατάξεις του παρόντος, με την επιφύλαξη των διατάξεων των επόμενων παραγράφων.
2. Για τα πειθαρχικά παραπτώματα που τελέσθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφαρμόζονται οι διατάξεις του π.δ. 22/1996 (Φ.Ε.Κ.Α'-34) όπως αυτό είχε τροποποιηθεί με τα π.δ. 31/2001 (Φ.Ε.Κ.Α'-26) και π.δ. 3/2004 (Φ.Ε.Κ. Α'- 1), αν αυτές είναι ευμενέστερες για τον εγκαλούμενο.
 
 
 
Άρθρο: 7
Παραγραφή πειθαρχικών παραπτωμάτων
1. Τα πειθαρχικά παραπτώματα που τιμωρούνται με ανώτερες πειθαρχικές ποινές παραγράφονται μετά πέντε (5) έτη τα δε άλλα μετά δύο (2) έτη από την τέλεσή τους.
2. Πειθαρχικό παράπτωμα που αποτελεί και ποινικό αδίκημα δεν παραγράφεται πριν παρέλθει ο χρόνος που ορίζεται για την παραγραφή του τελευταίου, αν αυτός είναι μεγαλύτερος, άλλως ισχύει ο μεγαλύτερος χρόνος παραγραφής που προβλέπεται για το πειθαρχικό παράπτωμα.
3. Την παραγραφή του πειθαρχικού παραπτώματος αναστέλλουν:
α) Επί πειθαρχικών παραπτωμάτων, των οποίων η πραγματική βάση αποτελεί ταυτόχρονα την αντικειμενική υπόσταση ποινικού αδικήματος, η ποινική διαδικασία με τους ιδίους όρους και προϋποθέσεις που αναστέλλει και την παραγραφή του ποινικού αδικήματος.
β) Η πειθαρχική δίωξη μέχρι να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό ο δε χρόνος αναστολής δεν μπορεί να υπερβεί τα δύο (2) έτη και
γ) Η έκδοση απόφασης σε πρώτο βαθμό που επιβάλλει πειθαρχική ποινή.
4. Η παραγραφή του πειθαρχικού παραπτώματος διακόπτεται με την τέλεση άλλου πειθαρχικού παραπτώματος, που αποσκοπεί στη συγκάλυψη του πρώτου ή στην παρεμπόδιση της πειθαρχικής δίωξης γι' αυτό.
5. Η παραγραφή των πειθαρχικών παραπτωμάτων, που προβλέπονται από την παρ. 2 του άρθρου 6, αρχίζει από την κατάταξη του αστυνομικού.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 3 μήνες
Member
Εγγραφή από: 16/09/2018 - 12:08
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 6
ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΊΚΑΙΟ

Για το θέμα που τίθεται από αρκετούς σναδέλφους, περί της ύπαρξης βοηθήματος στο Πειθαρχικό μας Δίκαιο, σας γνωστοποιώ ότι από το 1997 έχει εκδοθεί ένα Βιβλίο που είναι πλήρως ανανεωμένο με το ισχύον νομικό πλαίσιο, με έντυπα, με παραδείγματα, με νομολογία και ερμηνευτικές αναλύσεις του π.δ. 120/2008. 
Το Βιβλίο λέγεται "ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ" και συγγαφείς του είναι ο τέως Υποστράτηγος ΠΑΝΟΥΣΗΣ Σωτήριος και ο νυν Υποστράτηγος ΤΗΛΕΛΗΣ Γεώργιος. 
Απ' ό,τι γνωρίζω το βιβλίο αυτό διατίθεται στους Δόκιμους της ΣΑΕΑ και αποτελεί εργαλείο για το αντίστοιχο μάθημα και για τη διενέργεια διοικητικών εξετάσεων στην υπηρεσιακή τους ζωή.
Άρα μπορείτε να το αναζητήσετε σε έναν από τους συγγραφεις αναζητώντας τους στο τηλεφωνικό κέντρο το Αρχηγείου (2106988000)

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.