Πλανόδιο εμπόριο

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 2 εβδομάδες
Hero
Εγγραφή από: 30/04/2011 - 23:58
Δημοσιεύσεις: 100
Βαθμοί: 175
Πλανόδιο εμπόριο

Με τον νέο νόμο για πλανόδιο εμπόριο, Ν. 4497/2017τι ποινικές κυρώσεις υπάρχουν για κάποιον που δεν έχει άδεια? Τον πάμε αυτόφωρο?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 ημέρες 14 ώρες
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 181
Άρθρο 57

Άρθρο 57
Ποινικές κυρώσεις
 1. Μέλη των επιτροπών του άρθρου 12 που με οποιονδήποτε τρόπο βεβαιώνουν εν γνώσει τους ψευδώς ότι τα προϊόντα που διαθέτει ο παραγωγός πωλητής υπαίθριου εμπορίου όλων των τύπων αδειών, όπως αυτά αναφέρονται στη δήλωση ή τα λοιπά απαραίτητα δικαιολογητικά που αυτός υποβάλλει για τη χορήγηση ή την ανανέωση σχετικής άδειας, είναι δικής του παραγωγής ή με οποιονδήποτε τρόπο συμπράττουν στην έκδοση ή τη χορήγηση σε παραγωγό βεβαίωσης με το ανωτέρω ψευδές περιεχόμενο, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται αυστηρότερα σύμφωνα με άλλη ποινική διάταξη.
 2. Όποιος χωρίς άδεια ασκεί εμπορική δραστηριότητα βιομηχανικών προϊόντων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
 
Άρθρο 17
Είδη εμπορίας αδειών επαγγελματιών πωλητών
Ε. Βιομηχανικά είδη.
 Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται γενικά βιομηχανικά είδη πλην ηλεκτροδοτούμενων ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών, όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας ή οικιακής φροντίδας, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.
 
Απο τα ανωτέρω καταλαβαίνεις οτι όλες οι παραβάσεις πέραν των δύο που ρητά αναφέρει το άρθρο 57 τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Άρα, ως προς την ερώτησή σου, η Έλλειψη άδειας σε λαϊκές αγορές, πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο και η δραστηριοποίηση παρά την αναστολή και την προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας δεν είναι πλέον ποινικά αδικήματα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 του άρθρου 57. Δεν έπαψαν όμως να ισχύουν οι σχετικές διατάξεις που αφορούν τη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων, απομιμήσεων, χωρίς παραστατικά ή χωρίς άδεια και συγκεκριμένα το άρθρο 11 του Ν. 3377/2005 (κατάσχεση παράνομων εμπορευμάτων) ως ισχύει.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 7 μήνες 3 εβδομάδες
Elite Member
Εγγραφή από: 19/09/2014 - 21:14
Δημοσιεύσεις: 7
Βαθμοί: 58
Πολύ μου αρέσουν αυτά τα

Πολύ μου αρέσουν αυτά τα μπρός-πίσω στις παραβάσεις...

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.