Προσαγωγή

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 εβδομάδα 3 ημέρες
Member
Εγγραφή από: 19/05/2015 - 22:49
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 9
Προσαγωγή

Σε Α.Δ. επαρχιας ο Διευθυντής εχει δωσει προφορικη εντολή στα περιπολικά κατ ελαχιστο 1 προσαγωγη.
Επισης οδηγια να μην τους οδηγουν στο α.τ. αλλα να πληκτρολογουνται στο car-pc στο σημείο και να εγγράφονται σαν προσαγωγή στην αναφορά. Ομως η προσαγωγή πολίτη προβλέπεται από το άρθρο 74 παρ. 15 περ. θ΄ και το άρθρο 95 παρ.1 του Π.∆.141/1991. Και η ανωτέρω οδηγία αποτελεί έναν απλό αστυνομικό έλεγχο(?).
α) Μπορεί να αναφερθεί σαν προσαγωγή ο έλεγχος χωρίς να οδηγηθεί στο Α.Τ.?
β) Πιστεύετε ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος συνάδελφος "μπλεγμένος" εγγράφοντας την "προσαγωγή" ?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 μήνας 2 ημέρες
Elite Member
Εγγραφή από: 19/09/2014 - 21:14
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 51
Καλημέρα...

Πέραν του αυτονόητου, οτι δηλαδή προσαγωγή είναι αυτό που λεει η λέξη, που από μόνο του θα έπρεπε να αποτρέπει την τακτική αυτή, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπάρχει πιθανότητα: α) ο "προσαγώμενος" να ζητήσει αντίγραφο του ελέγχου του (απο τό δελτιο οχήματος) και να διαπιστώσει οτι αναφέρουν οτι μεταφέρθηκε στο τμήμα (με ότι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν) και β) ο "προσαγώμενος" να συνεχίσει την ημέρα του μετά τον έλεγχο και κατα το χρονικό διάστημα που αναφέρεται οτι βρισκόταν στο τμήμα, να προέβη σε κάποιο αδίκημα ή παράπτωμα και να του παρέχουμε επίσημο άλλοθι... Υποθέτω υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που μπορεί να βρεθούμε "μπλεγμένοι" αλλά αυτές μου ήρθαν πρόχειρα... Ελπίζω να βοήθησα...

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 ημέρες 29 λεπτά
Elite Member
Εγγραφή από: 15/07/2011 - 20:37
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 33
Ο άνθρωπος δεν είναι απλά

Ο άνθρωπος δεν είναι απλά αδαής αλλά και επικίνδυνος. Ειλικρινά άλλον τρόπο για να δείξει απόδοση στους ανώτερους του και να πάρει αστερακι δεν έχει; Αυτα παραπέμπουν σε άλλες εποχές που ο αστυφύλακας και ο χωροφύλακας ήταν άβουλα όντα και εκτελούσαν διαταγές του στυλ "ότι δεν λέει ο νομος, το λέει ο αστυνόμος". Η συγκεκριμένη "διαταγή" δεν είναι απλά μη σύννομη, αλλά ΠΡΟΔΗΛΩΣ παράνομη. Ας βγάλει μια εγγραφή διαταγή να γελάσει μια στάνη παρδαλά αμνιοερίφια. Πλέον του για τις προϋποθέσεις κατά τις οποίες γινεται προσαγωγή υπάρχει ειδική διαταξη, η αναγραφή σε δημόσιο έγγραφο (π.χ. δελτίο οχήματος, βεβαιωση) μπορεί να στοιχειοθετήσει και ποινικό αδίκημα (άρθρο 242 Π.Κ.) Προφανώς ο εν λόγω "δερβέναγας" δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά. Εννοείται ότι ο,τι λέγεται στον αέρα και δεν γράφεται εξατμίζεται, οποτε με την πρώτη στραβή θα εξαφανιστεί στην γωνία τρέχοντας και μάντεψε ποιος θα την πατήσει.
Υ.Γ. Οι συνδικαλιστές της εν λόγω Α.Δ. οι οποίοι είναι ταγμένοι στην προστασία των συναδέλφων τους τι κάνουν;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 εβδομάδα 3 ημέρες
Member
Εγγραφή από: 19/05/2015 - 22:49
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 9
Δυστυχώς

Συνάδελφε δυστυχώς οι συνδικαλιστικες δράσεις στην Α.Δ. μας όπως και σε πολλές άλλες Α.Δ. αναλώνονται στην πιεση για τήρηση του κυλιόμενου ωραρίου άντε και σε καμία ανακοίνωση για την έλλειψη καθαριότητας.

Από εκεί και πέρα επειδή όπως είπες είναι στον αέρα όλο αυτό το μόνο που μπορούν να κάνουν οι συνάδελφοι είναι να αγνοήσουν αυτήν την διαταγη- οδηγία. Αυτό όμως πρέπει να γίνει από το σύνολο και αμε θλίβει το γεγονός ότι αντιθετα τηρείται πίστα από τους περισσότερους συναδέλφους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ επίσης οι μικρές Α.Δ. είναι στο έλεος του εκάστοτε Α. Διευθυντή

Ευχαριστώ και τους δύο για την επιβεβαίωση.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.