σκύλος σε κατοικία

8 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 06/03/2016 - 12:24
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 2
σκύλος σε κατοικία

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα,
Βρήκα το forum σας διαδικτυακά ψάχνοντας για θέματα σχετικά με σκύλους σε κατοικία και την υπάρχουσα νομοθεσία.Δεν είμαι αστυνομικός αλλά απλή πολίτης,εαν έχω κάνει λάθος που γράφω στο forum σας και απευθύνεται μόνο σε αστυνομικούς θα παρακαλούσα να μου το πείτε και θα διαγράψω αμέσως το θέμα.
Γράφω εδώ καθώς θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το θέμα που αντιμετωπίζω με την οικογένειά μου.Μένουμε στον πάνω όροφο μιας διπλοκατοικίας και κάτω έχουν ένα μεγαλόσωμο σκυλί το οποίο αφήνουν όσες ώρες λείπουν μέσα κλειδωμένο και όταν επιστρέφουν στο μπαλκόνι όπου γαυγίζει ασταμάτητα,προσπαθεί να πηδήξει προς εμάς επανηλλημένα κι ας έχουν βάλει αυτοσχέδια προστατευτικά ξύλα επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά προς εμάς και οποιονδήποτε προσπαθεί να περάσει από μπροστά του.Ο θόρυβος είναι απίστευτος και μας έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς στην οικογένειά μου υπάρχει και άτομο ΑΜΕΑ και φοβόμαστε ότι μπορεί να πέσει πάνω του αλλά και πάνω μας.
Έχουν έρθει και γείτονες και μας έχουν παραπονεθεί ενώ δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους.Έχουμε προσπαθήσει να τους μιλήσουμε και το αποτέλεσμα δυστυχώς ήταν πολύ άσχημη συμπεριφορά και περιφρόνηση.
Τη βδομάδα που πέρασε έκανα καταγγελία στην αστυνομία της περιοχής μου αλλά μέχρι τώρα δεν ήρθαν από εδώ.Περνάμε πραγματικά πάρα πολύ δύσκολες ώρες,υπάρχουν προβλήματα υγείας και μόνιμη φασαρία και πραγματικά έχουμε βρεθεί σε απόγνωση. Υπάρχει κάποια λύση? 
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 06/01/2016 - 22:36
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 2
Ούτε εγώ είμαι αστυνομικός.

Ούτε εγώ είμαι αστυνομικός.
Τηλ. 100 για έλεγχο του σκύλου σχετικά με chip, βιβλιάριο, αντιλυσσικό, κανόνες ευζωίας κτλ.
Εάν γαυγίζει συνεχόμενα σε ώρες κοινής ησυχίας
τότε οι αστυνομικοί λογικά θα βεβαιώσουν και διατάραξη ησυχίας.
Οπότε πάρε τηλ. μεσημεριανές ώρες.
 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 06/03/2016 - 12:24
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 2
Ευχαριστώ για την απάντηση

Δεν τον βγάζουν ώρες κοινής ησυχίας πλέον. Αλλά βγαίνει περίπου 3-4 ώρες το πρωί και 3-4 ώρες το απόγευμα και γαυγίζει και κοπανιέται στα ξύλα και στα κάγκελα ασταμάτητα 3 ώρες ολόκληρες κάθε φορά. Απευθύνθηκα στο 100 αλλά δυστυχώς πρέπει να αναφερθώ επώνυμα και δε μπορώ να το κάνω και να ρισκάρω κόντρες καθώς όπως ανέφερα έχουμε άτομο με σοβαρό πρόβλημα υγείας που δε μπορεί να επιβαρυνθεί και με καυγάδες ή φωνές. Ήδη ταράζεται πάρα πολύ με το σκυλί και ήδη κάνουμε αλλαγές στο σπίτι προσπαθώντας να βρούμε λίγη ηρεμία αλλα και να αποφεύγουμε τον κίνδυνο επίθεσης.

Όπως και να χει ευχαριστώ ολόψυχα για τον χρόνο να ασχοληθήτε.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 06/01/2016 - 22:36
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 2
Γιατί φοβαστε να κάνετε

Γιατί φοβαστε να κάνετε επώνυμη καταγγελία?
Φοβάστε ότι ο ιδιοκτήτης θα σας βλάψει?
Φρονώ ότι μαζί του μιλήσατε και του εξηγήσατε την κατάσταση,  πάραυτα όμως όπως λέτε δεν έδειξε να συγκινείται.
 
 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 05/04/2013 - 21:35
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 15
Προληπτικός έλεγχος ευζωίας ζώου συντροφιάς - βεβαίωση προστίμων

Η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες και μονοκατοικίες επιτρέπεται χωρίς περιορισμό υπό τις προϋποθέσεις:
α) τήρησης υγειονομικών διατάξεων
β) τήρησης διατάξεων κοινής ησυχίας (και ηχορύπανσης;)
γ) τήρησης ευζωίας του ζώου (επιγραμματικά: Πρόσβαση σε καθαρό νερό και κατάλληλη για το ζώο τροφή, κατάλληλο κατάλυμμα, προστασία από καιρικές συνθήκες, καθαρισμός από περιττώματα, 
δ) τήρησης υποχρεώσεων κατοχής ζώου: ηλεκτρονική σήμανση (δήλωση στη βάση δεδομένων και στο δήμο), έκδοση βιβλιαρίου, ετήσιος αντιλυσικός εμβολιασμός, κονκάρδα εμβολιασμού σε δημόσιους χώρους, βόλτα με οδηγό/λουρί, μέτρα αποτροπής πρόσβασης του ζώου σε ξένες ιδιοκτησίες/κοινόχρηστους χώρους.
Τα διοικητικά πρόστιμα για τις περιπτώσεις γ) και δ) προβλέπονται στο άρθρο 21 ν4039/2012
Τέλος ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος ζώου είναι υπεύθυνος σε περίπτωση βλάβης ή ζημίας που προκλήθηκε από το ζώο (924 ΑΚ)
Οι αρμόδιες αρχές μπορούν να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους ή ύστερα από επώνυμη καταγγελία.
Πλην των άνω που προβλέπονται από τη νομοθεσία, εφόσον οι γείτονές σας είναι συζητήσημοι, προτείνετέ τους να απευθυνθούν σε επαγγελματία εκπαιδευτή (Πολλές φορές δεν φταίει το ζώο ούτε είναι "επιθετικό").

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 12 μήνες
Member
Εγγραφή από: 12/08/2016 - 02:05
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 2
Καλησπέρα, είμαι πολίτης και

Καλησπέρα, είμαι πολίτης και θα ήθελα την συμβουλή σας σε ένα προσωπικό μου θέμα πριν απευθυνθώ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου, όπως με συμβούλεψαν να κάνω.
Μένω σε πολυκατοικία 7 διαμερισμάτων εκ των οποίων είμαι ιδιοκτήτρια των δύο. Στο ένα από τα δύο κατοικώ μόνιμα με τους γονείς μου και ένα κατοικίδιο συντροφιάς (σκύλο). Τηρώ όλους τους κανόνες σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων συντροφιάς. Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι έκανα εκπαίδευση στον σκύλο μου, με καταρτισμένο  επαγγελματία  εκπαιδευτή σκύλων, ώστε να αποφευχθούν λάθος συμπεριφορές τόσο δικές μου όσο και του σκύλου αλλά και για να μην δημιουργούμε προβλήματα στους υπόλοιπους ένοικους της πολυκατοικίας. 
Το καθημερινό πρόγραμμα του σκύλου περιλαμβάνει βόλτα 2 φορές την ημέρα μαζί με άσκηση, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί από αρκετούς μάρτυρες μιας και τα ωράρια είναι σταθερά. Στις ώρες κοινής ησυχίας (Θερινό ωράριο 15:00-17:30 και 23:00-07:00) ο σκύλος βρίσκεται εντός του σπιτιού και με κλειστές τις μπαλκονόπορτες (το κλιματιστικό δουλεύει συνεχόμενα και η ΔΕΗ κάνει πάρτι). Ο σκύλος βγαίνει στο μπαλκόνι ελάχιστες φορές την ημέρα και αυτό πάντα με δική μου συνοδεία. Ζούμε σε κεντρικό σημείο πολυσύχναστης περιοχής με αποτέλεσμα την ολοήμερη οχλαγωγία να είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ στην πολυκατοικία στον πρώτο όροφο που ενοχλείται στην περίπτωση που μια φορά στις 24 ώρες της μέρας (ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ) ο σκύλος θα ακούσει κάποιον άλλον σκύλο απ τους τόσους που υπάρχουν στην γειτονιά και για 30 δεύτερα μπορεί να γαβγίσει. Τονίζω ότι ο εν λόγω κύριος δεν είναι ούτε ένοικος, ούτε ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία παρά μόνο συχνός φιλοξενούμενος ενός ιδιοκτήτη.
Δέχομαι συνεχής παρενόχληση από τον συγκεκριμένο κύριο, και κανέναν άλλον ένοικο της πολυκατοικίας ή γείτονα. Με σταματά συνεχώς στο δρόμο λέγοντας μου, ψευδώς, ότι το σκυλί μου δεν τον αφήνει να κοιμηθεί και ότι συνεχώς ενοχλείται. Με αποκορύφωμα την χθεσινή βραδιά όπου με σταμάτησε πάλι και μου επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας μου “θα σου δείξω εγώ τι θα πάθεις”, “θα φύγετε και συ και το σκυλί σου από δω μέσα”, “θέλεις να το χοντρύνουμε το πράγμα και να περάσουμε σε άλλα μέσα”. Του απάντησα ότι μπορεί να πράξει όπως νομίζει και συνέχισα να περπατώ.
Ποια πρέπει να είναι η στάση μου απέναντι στον εν λόγο κύριο? Πρέπει να απευθυνθώ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και να αναφέρω τις απειλές που δέχθηκα ή δεν θα δοθεί η απαραίτητη προσοχή παρά μόνον εάν κινηθώ νομικά; Εγώ πως μπορώ να προστατευτώ από τέτοιου είδους συμπεριφορές συμπολιτών μου; 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 μήνες 1 εβδομάδα
Member
Εγγραφή από: 10/05/2011 - 18:51
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 27
απειλη

Καλησπέρα.Οι απειλές που δεχθήκατε σας δίνουν το δικαίωμα να υποβάλλετε στο αστυνομικό Τμήμα έγκληση (μήνυση) σε βάρος του για το αδίκημα της απειλής (αρ.333 του Ποινικού Κώδικα) προσκομίζοντας συνάμα το κατα Νόμο παράβολο των 100 ευρώ.Στην πράξη οι περισσότεροι πολίτες αποφεύγουν να υποβάλλουν έγκληση :α)προς αποφυγή  εμπλοκής σε δικαστικές διαμάχες που διαρκούν χρόνια,β)Το ποσό των 100 ευρώ διόλου ευκαταφρόνητο είναι,γ)Φοβούνται πως θα υπάρξει αντίδραση από τον μηνυόμενο ,ο οποίος είτε θα υποβάλλει αντι-μήνυση (κι αυτός δηλ. θα ισχυρισθεί πως πράξατε κάτι παράνομο σε βάρος του) ή θα κλιμακωθεί η σε βάρος σας παράνομη δράση του μόλις μάθει (άν μάθει) πως τον μηνύσατε.Φαντασθείτε να διέρχονταν αστυν/κοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να αναφέρατε το περιστατικό ζητώντας συνάμα να συλληφθεί αφού στο Τμήμα θα του ''κάνατε'' μήνυση.Στο Τμήμα 99,99% θα σκαρφιζόταν από μέρους του κάποιο αδίκημα (πως τον βρίσατε,απειλήσατε.....) για να σας μηνύσει και αυτός!Θα ''γνωρίζατε'' τα κρατητήρια του Α.Τ. και αφού σας δακτυλοσκοπούσαν και αργότερα φωτογράφιζαν (φακέλωναν ) θα ''γνωρίζατε'' τον/την κ.Εισαγγελέα.(Αυτόφωρο ).Δικηγόρος,αγωνία στο σπίτι,χάσιμο χρόνου,νέα δικάσιμος λόγω αναβολής κ.τ.λ....)Μάλλον θα μετανιώνατε και θα ζητούσατε από τον αξιωμ.υπηρεσίας να το ''καταγράψει''.(Βιβλίο Συμβάντων).Μπορείτε είτε να απευθυνθείτε απ'ευθείας στον Διοικητή του Α.Τ. ώστε να καλέσει τον ''Κύριο'' για να του γίνουν συστάσεις.Άλλοι θα σας πούν να προσκομίστε Εισαγγελική Παραγγελία για τον σκοπό αυτό στον αξιωμ.υπηρεσίας.Όπως και νά'χει κάντε μία επίσκεψη στο Γραφείο του Διοικητή και θα σας κατευθύνει.Με αυτόν τον  τρόπο η αστυνομία δρα ''πυροσβεστικά'' μήπως αποφύγετε τις μηνύσεις.Θα τον καλέσουν για να του γίνουν συστάσεις.Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 12 μήνες
Member
Εγγραφή από: 12/08/2016 - 02:05
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 2
Ευχαριστω πολυ για την

Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!Σε καμια περιπτωση δεν θελω να προκαλεσω ολον αυτο τον πανικο με τις μηνυσεις και τα δικαστηρια. Προσπαθησα να μιλησω, πριν απο το περιστατικο με τον εν λογο κυριο, ευγενικα μαζι του γιατι οπως και να το κανουμε ειναι κουραστικο συνεχως να σου φωναζουν και να σε απειλουν χωρις λογο. Φυσικα και δεν κατεληξε πουθενα η προσπαθεια μου, ενα παραπανω μου ξανα επιτεθηκε φραστικα. Μ αυτα που μου περιγραψατε δεν νομιζω οτι θελω να κανω ουτε καταγραφη στο βιβλιο γιατι σε περιπτωση που εξαγριωθει και αλλο (μιλαμε για μερικως παραφρων ανθρωπο δεν εξηγειται αλλιως) μπορει να κανει κακο στο σκυλι το οποιο δεν φταιει και σε τιποτα.. Ευχαριστω πολυ και παλι για την ενημερωση και τις συμβουλες!

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.