Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by GIPN on Πέμ, 01/07/2016 - 20:12

Καλησπερά και καλή χρονιά!!

      Πρόσφατα ήμουν αξιωματικός Υπηρεσίας κ προσήλθε πολίτης να εκφράσει την αντίθεσή σχετικά με σε βάρος του βεβαιωθείσα παράβαση του ΚΟΚ και συγκεκριμένα του άρθρου 34 παρ.3 εδάφιο (θ) "να εμποδίζει την χρήση χώρου στάθμευσης που σημαίνεται κατάλληλα". Μου ανέφερε ότι προβήκαμε σε λανθασμένη ενέργεια και αυτό διότι:

      Ο χώρος που χρησιμοποιεί ο καταγγέλων δεν είναι χώρος πάρκινγκ και για το λόγο αυτό έχει πάρει σχετική βεβαίωση από την πολεοδομία ότι η χρήση του χώρου αυτού είναι άλλη από αυτήν της σταθμεύσεως οχήματος. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του χώρου και καταγγέλων έχει επικολλήσει παρανόμως την ένδειξη "είσοδος - έξοδος χώρου στάθμευσης οχήματος".  Ισχυρίστηκε ότι κακώς του βεβαιώθηκε παράβαση αφού δεν νομιμοποιείται ο καταγγέλων να παίρνει τηλ. την αστυνομία ότι του έχουν "κλείσει" το πάρκινγκ αφού δεν είναι χώρος στάθμευσης οχήματος.

       Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος την σχετική νομολογία ή κάποια Κ.Υ.Α. που απαλλάσσει τους Αστυνομικούς από την αποχή ελέγχου της νομιμότητας χρήσης του χώρου σταθμεύσεως? Επίσης, είναι επιτρεπτή η τοποθέτηση επάνω στην γκαραζόπορτα της πινακίδος που ανέφερα παραπάνω χωρίς να απατείται κάποια σχετική άδεια από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ή πολεοδομία?

      Κλητευόμαστε να πηγαίνουμε συχνά σε σταθμεύσεις που λέμε όλοι "προ ιδιωτικού" και ακούμε πολλά σχετικά με την νομιμότητα χρήσης του χώρου ως χώρος στάθμευσης και την πινακίδα που υποδεικνύει ότι εισέρχονται - εξέρχονται οχήματα από χώρο πάρκινγκ. Ευχαριστώ!!

Greek

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis