Σφράγιση καταστημάτων - αθωωτικές αποφάσεις

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 εβδομάδα 4 ημέρες
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 176
Σφράγιση καταστημάτων - αθωωτικές αποφάσεις

Έχω ένα θέματακι , το έχω συζητήσει μεν αρκετά αλλά θα ήθελα και μία δεύτερη άποψη. Μετά την έκδοση απόφασης σφραγισης έγινε αίτηση αναστολής και προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο. Πήρε προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής υπό όρους. Στην πορεία η πληρεξούσιος δικηγόρος εγχειρησε αθωωτικη απόφαση για μία εκ των τριών παραβάσεων που ελήφθησαν υπόψη για την έκδοση της προσβαλλόμενης απόφασης χωρίς να αιτηθεί κάτι συγκεκριμένο. Απλά την εγχειρισε. Εγώ υπέβαλα την απόφασή στο διοικητικό πρωτοδικείο για συσχέτιση της με την αίτηση αναστολής και την προσφυγή. Κατόπιν μίλησα με το διοικητικό και μου είπαν ότι ήδη έχει εκδοθεί και καθαρογραφεται απορριπτική επί της αίτησης αναστολής άρα είμαι εν αναμονή κοινοποίησης της και συνέχισης της σφραγισης καθώς αυτό θα διατασει . Αναρωτιέμαι λοιπον, από τη στιγμή που σαν διοίκηση έχω στα χέρια μου αθωωτική απόφαση για μία εκ των τριών παραβάσεων που ελήφθησαν υπόψη για την έκδοση της απόφασης σφραγισης (ας θεωρήσουμε δεδομένο προς διευκόλυνση ότι η αθωωτική αφορά στην αντικειμενική υπόσταση της παράβασης) έχω δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης μου ή αυτή πλέον εφόσον έχει ασκηθεί προσφυγή ανήκει στη "σφαίρα εξουσιών" του διοικητικού πρωτοδικείου άρα προχωράω κανονικά και σφραγίζω δυνάμει της απορριπτικής; Δηλαδή εφόσον είναι υπό εξέταση η απόφαση μου δεν μπορώ να την ανακαλέσω, έτσι δεν είναι; Το σκέφτομαι σωστά; (Όποιος έχει την καλοσύνη και απαντήσει, ας κάνει και τον κόπο να μου πει που προβλέπονται αυτές οι διαδικασίες. Από νομοθεσία; Από νομολογία; Ψάχνω εδώ και μέρες αλλά η νομολογία είναι αχανής.... Η δε δικονομία κοντά στα 300 άρθρα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας κ σορυ για τα όποια λάθη, γράφω από κινητό και το τ9 κάνει πανηγυρι.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 9 μήνες 3 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 20/05/2012 - 12:41
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 15
Συνάδελφε, εμείς κάνουμε τη

Συνάδελφε, εμείς κάνουμε τη σφράγιση βάση των παραβάσεων και όχι βάση αν βγεί αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Δηλαδή από τη στιγμή που θα συμπληρώσει κάποιος 3 παραβάσεις του σφραγίζουμε το κατάστημα και δεν περιμένουμε να εκδικασθούν οι υποθέσεις.Εσύ σωστά του το σφράγισες. Την απόφαση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έπρεπε να την υποβάλει αυτός που έχει το κατάστημα και όχι εσύ. Απόφαση αναστολής βγαίνει ή τροποποιητική βγαίνει από το διοικητικό. Αυτός οφείλει να ασκήσει έφεση ή όπως λέγεται στο διοικητικό  στην τελευταία απόφαση που έβγαλε. Εσύ θα εκτελέσεις την αρχική απόφασή σου κανονικά μέχρι νεοτέρας.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 5 μήνες
Member
Εγγραφή από: 16/02/2013 - 11:38
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 1
Αν προσέξεις οι περισσότερες

Αν προσέξεις οι περισσότερες καθαρογραμμένες (αν όχι όλες) αθωωτικές αποφάσεις αναφέρουν στο σκεπτικό τους την έλλειψη δόλου εκ μέρους του '' ιδιοκτήτη '' π.χ όταν παραβίαζε την άδεια παράτασης μουσικών οργάνων κατά 30 λεπτά... Κατά τη γνώμη μου, έκθεση αρχής που έχει εκπέσει στο πταισματοδικείο λόγω της αντικειμενικής ανυπαρξίας των πραγματικών περιστατικών δεν θα έπρεπε καν να υποβληθεί, σωστά ; Αφού εννοείται πως έλεγξες και χρέωσες το απόκκομα του αστυνομικού σημειωματαρίου για να προβεί κάποιος στην σύνταξη και εν συνεχεία την υποβολή '' τέτοιας '' έκθεσης αρχής στον Δημόσιο Κατήγορο.
Τώρα για την ανάκληση την απόφασης σφράγισης ... πρόκειται για την εφαρμογή ή μη διοικητικού μέτρου και εκτός αυτού δεν έχω δει κάτι σχετικό γιατί και η υπουργική απόφαση ειναι σχετικά καινούργια ... βγήκε τέλη οκτωβρίου...

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 μήνας 2 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 21/06/2014 - 16:02
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 1
Τελικά Sylvester 79 τι έκανες

Τελικά Sylvester 79 τι έκανες με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Το σφράγισες βάσει της αρχικής απόφασης;

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.