ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 8 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 24/09/2012 - 20:37
Δημοσιεύσεις: 10
Βαθμοί: 67
ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Καλησπέρα συνάδελφοι κ χρόνια πολλά. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα. Αστυνομικοί μεταβαίνουν σε οικία κατόπιν σήματος ΚΑΔ για απόπειρα κλοπής σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου. Την κλήση έχει κάνει ένοικος πρώτου ορόφου, που γνωρίζει ότι ο ένοικος του δευτέρου ορόφου έχει φύγει για τις γιορτές και ακούει θορύβους. Κατα την άφιξή τους οι Αστυνομικοί βλέπουν στην πίσω πλευρά της πολυκατοικίας άτομα να πηδάνε στην πυλωτή  χωρίς να δουν από ποιο σημείο της πολυκατοικίας, τους δηλώνουν "Αστυνομία ακίνητοι" αλλά εκείνοι τρέχουν να ξεφύγουν. Έστω ότι πιάνεται κάποιος από αυτούς, χωρίς να έχει δει ο καλών κάποιον για να τον αναγνωρίσει αλλά ούτε και οι Αστυνομικοί, μπορεί να κατηγορηθεί για απόπειρα κλοπής; Στοιχειοθετείται το αδίκημα της απείθειας εφόσον οι Αστυνομικοί τους δήλωσαν "Αστυνομία ακίνητοι"; Υπάρχει γενικώς κάποιο αδίκημα ή απλά προσάγονται ως ύποπτοι; Αν είχε διαρρηκτικά εργαλεία αλλάζει κάτι χωρίς να έχει δει κανείς τίποτα; Αναμένω τις απαντήσεις σας.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 7 μήνες
Member
Εγγραφή από: 05/07/2011 - 13:30
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 16
Αφορα περισσότερο Ασφαλεια

Αφορα περισσότερο Ασφαλεια παρά Ταξη το θεμα , αρα κακως το ρωτας εδώ .
Οι υποπτοι προσαγάγωνται , τους γίνεται σωματική έρευνα  , πιθανως δακτυλοσκόπηση και ερευνάτε η συμμετοχή τους στην κλοπή . Για ότι στοιχείο προκύψει (πχ έχουν διαρρηκτικά εργαλεια , κλοπιμαία , τα αποτυπωματα τους ειναι στο διαρρηγμένο διαμμέρισμα , κλπ ) μπορει να τους στοιχειοθετηθεί κατηγορία για την κλοπή ακόμα και χωρίς να υπάρχει κάποιος αυτόπτης μάρτυρας., πάντως και μόνο οι ενδείξεις έτσι ΄όπως μου περιγράφεις το περιστατικό αρκουν καθότι θα ήταν τρελή σύμπτωση πάνω σε διαρρηξη τυχαία να ειναι 2 τυποι αγνωστοι που πηδαν απο τα μπαλκόνια της οικοδομής και τρέχουν στην θεα αστυνομικών. (στα αποδεικτικά μέσα του 178 ΚΠΔ περιλαμβάνονται και οι ενδείξεις)

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 6 μήνες
Member
Εγγραφή από: 19/04/2015 - 17:12
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 11
Συμφωνώ με τον συνάδελφο

Συμφωνώ με τον συνάδελφο "destiny". Θα εξετασθούν τα πραγματατικά περιστατικά, η αντικειμενική υπόσταση της απόπειρας κλοπής. Θα πρέπει να γίνει καλή δικογραφία και ο ανακριτικός υπάλληλος θα πρέπει να λάβει τεκμηριώμενες και λεπτομερείς καταθέσεις τόσο από τον μάρτυρα που άκουσε τους θορύβους όσο και από τους αστυνομικούς που έσπευσαν πρώτοι, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν οπωσδήποτε τυχόν άλλοι ένοικοι μάρτυρες καθώς και ο παθών. Επιπλέον θα πρέπει να ερευνηθεί με ποιόν ακριβώς τρόπο προσπάθησαν να εισέλθουν εντός, εάν υπήρξαν φθορές σε πόρτες ή παράθυρα και πως προκλήθηκαν αυτές. Τυχόν άλλα στοιχεία όπως διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, σκούφοι, fulface κ.λ.π. θα αποτελούν αντικείμενα κατάσχεσης ενώ χρήσιμο είναι να ερευνηθεί έαν υπήρχαν τριγύρω κάμερες από άλλες οικίες ή παρακείμενα κατασήματα οι οποίες ίσως να κατέγραψαν κάποιες από τις κινήσεις των δραστών.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 8 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 24/09/2012 - 20:37
Δημοσιεύσεις: 10
Βαθμοί: 67
To έγραψα στα θέματα τάξης,

To έγραψα στα θέματα τάξης, γιατί η ασφάλεια έλεγε ότι αφού δεν είδε κανείς τίποτα και επειδή είπαν οι Αστυνομικοί " Αστυνομία ακίνητοι", αυτό συνιστά απείθεια.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.