Χειροπέδηση - Police Handcuffing

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 έτη 1 μήνας
Veteran
Εγγραφή από: 28/11/2009 - 08:07
Δημοσιεύσεις: 33
Βαθμοί: 465
Χειροπέδηση - Police Handcuffing

Τακτικές Δέσμευσης υπόπτου (Χειροπέδηση - Police Handcuffing)

Εκθέστε τις απόψεις σας με τις δικές σας τακτικές.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 εβδομάδες 2 ημέρες
Member
Εγγραφή από: 17/05/2011 - 12:44
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 22
Απ: Χειροπέδηση - Police Handcuffing

Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιές περιπτώσεις (απο που προκύπτει) προβλέπεται η χειροπέδηση και ειδικά αν επιτρέπεται σε περιπτώσεις ελέγχου υψηλού κινδύνου υπόπτων ατόμων;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 ημέρες
Veteran
Εγγραφή από: 14/05/2011 - 22:56
Δημοσιεύσεις: 13
Βαθμοί: 550
Απ: Χειροπέδηση - Police Handcuffing

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.141/1991 (Α΄- 58)
«Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών».

Άρθρο 119.
Κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη.
Κατά τη σύλληψη πρέπει να τηρούνται πιστά οι επόμενοι κανόνες:
α. Εξακριβώνεται η ταυτότητα του προσώπου που συλλαμβάνεται.
β. Αν η σύλληψη γίνεται βάσει καταδιωκτικού εγγράφου, κοινοποιείται στο συλλαμβανόμενο, κατά τη στιγμή της σύλληψης, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 107 του παρόντος.
γ. Αμέσως μετά τη σύλληψη γίνεται σωματική έρευνα για την ανεύρεση και κατάσχεση όπλων ή άλλων αντικειμένων που μπορούν να διευκολύνουν την απόδραση ή πειστηρίων αδικήματος, τα οποία ενδέχεται να εξαφανίσει ο συλληφθείς.
δ.[b] Όταν υπάρχει υπόνοια φυγής, ένεκα της προηγούμενης διαγωγής ή της συμπεριφοράς που δείχνει το πρόσωπο που συλλαμβάνεται, δεσμεύεται με χειροπέδες, για την πρόληψη απόδρασης[/b].
ε. Όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται μέσα σε πλήθος ή σε ομάδα που είναι σε ευθυμία ή κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνομικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη ματαίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόμενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του, διαφορετικά να καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η σύλληψη να γίνεται με ενισχυμένη δύναμη. Όταν πρόκειται για αυτόφωρο έγκλημα, πρέπει να αποφεύγεται η σύλληψη του δράστη, όταν αυτό είναι ασήμαντο πλημμέλημα και απειλείται από τη σύλληψη η διατάραξη της τάξης και η πρόκληση σοβαρότερων αξιόποινων πράξεων.

Άρθρο 120.
Υποχρεώσεις και συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη σύλληψη.
1. Οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψη, πρέπει να ενεργούν με σύνεση και σταθερότητα, να τηρούν άψογη συμπεριφορά και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπειά του.
2. Οφείλουν να συμπεριφέρονται στο συλληφθέντα με προσήνεια, να μη μεταχειρίζονται εναντίον του, χωρίς ανάγκη, βία και [u]να τον δεσμεύουν μόνο όταν αντιδρά βίαια ή είναι ύποπτος φυγής[/u].[b][/b][u][/u]

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 έτη 1 μήνας
Veteran
Εγγραφή από: 28/11/2009 - 08:07
Δημοσιεύσεις: 33
Βαθμοί: 465
Απ: Χειροπέδηση - Police Handcuffing

Δες επίσης και αυτά τα σχετικά άρθρα.

[url=http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/general-articles/1104...Οι προσαγωγή υπόπτου ατόµου - Σωματική Έρευνα - Εξακρίβωση στοιχείων ταυτότητας[/url]

[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/517.html]Έλεγχος Υπόπτου ατόμου[/url]

[edit time=1327676732]manager[/edit]

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.