συσταση-λειτουργια ο.π.κ.ε.

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 έτη 4 μήνες
Member
Εγγραφή από: 21/05/2011 - 23:36
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 6
συσταση-λειτουργια ο.π.κ.ε.

ψαχνω να βρω τον κανονισμο συστασης-λειτουργειας των ο.π.κ.ε.
αν μπορει καποιος συναδελφος να με βοηθησει..
ευχαριστω!!

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 έτη 9 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 28/11/2009 - 08:07
Δημοσιεύσεις: 33
Βαθμοί: 465
Απ: συσταση-λειτουργια ο.π.κ.ε.

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) συγκροτούνται με διαταγή του οικείου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας του, με αποστολή τη συμβολή και παροχή ειδικής υποστήριξης στο έργο των Υπηρεσιών της οικείας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εγκλήματος, την αντιμετώπιση ιδιαίτερης σημασίας αστυνομικών προβλημάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, παρέχοντας ειδικές για την εκπλήρωση της αποστολής αυτής εντολές και οδηγίες.

Τα ανωτέρω προβλέπει το εδάφιο ι΄ της παρ. 1 του άρθρου 44 του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-idruse-leitourgia-upe...Π.Δ 14/2001[/url] όπως προστέθηκε με το άρθρο 35 του Π.Δ 116/2007 (ΦΕΚ Α-147).

[info][b]ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 14/2001 (ΦΕΚ 12 - Α' της 31-1-01)[/b]
Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
ΟΡΓΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Άρθρο 44.
Γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας.
Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
....
«ι. Διατάσσει τη συγκρότηση Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας του, με αποστολή τη συμβολή και παροχή ειδικής υποστήριξης στο έργο των Υπηρεσιών της οικείας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εγκλήματος, την αντιμετώπιση ιδιαίτερης σημασίας αστυνομικών προβλημάτων και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, παρέχοντας ειδικές για την εκπλήρωση της αποστολής αυτής εντολές και οδηγίες». [/info]

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.