Τραυματισμος εν ωρα υπηρεσίας

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 3 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 17/05/2011 - 12:44
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 21
Τραυματισμος εν ωρα υπηρεσίας

Τραυματίστηκα εν ώρα υπηρεσίας και πήρα κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια.Όπως καταλαβαίνετε χάνω τα νυχτερινά και τα πενθήμερα.Μήπως δικαιούμε κάποιο άλλο επίδομα;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 9 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 28/11/2009 - 08:07
Δημοσιεύσεις: 33
Βαθμοί: 465
Απ: Ενίσχυση παθόντων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας

Ενίσχυση παθόντων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας
Σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ.10 του [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/dimoi-koinotites-dimotiki-a...Ν.3731/2008[/url]

[info]10.- Σε περίπτωση νοσηλείας στρατιωτικού, αστυνομικού, συνοριακού-φύλακα, ειδικού φρουρού, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεπεία σοβαρού τραυματισμού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και ένεκα αυτής, το Δημόσιο καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής, μέχρι εξήντα (60) ημερών, στον τόπο του νοσηλευτικού ιδρύματος ή πλησίον αυτού, στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή, δύο μελών της οικογένειας του παθόντος.
«Αν ο τραυματισμός κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης απαιτεί μακροχρόνια νοσηλεία, σύμφωνα με αιτιολογημένη γνωμάτευση της οικείας Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής, ή προκάλεσε αναπηρία τουλάχιστον 80% στον παθόντα, το Δημόσιο καλύπτει τα ως άνω έξοδα ταξιδιού και διαμονής σε ένα μέλος της οικογένειάς του για όσο χρόνο ο παθών νοσηλεύεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή»[/info]. [Το εντός εισαγωγικών εδάφιο ,προστέθηκε με το άρθρο 16 παρ.2 του Ν.3938/2011 (ΦΕΚ Α-61)].

Σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 1 του [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/astunomia-oikonomika/345.html]ν. 3554/2007 (ΦΕΚ 80 Α΄)[/url] όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 16 παρ.1 του [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/astunomia-genika-nomothetem...Ν.3938/2011[/url] :
[info] «Στους αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς, στο λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου, λόγω παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, χορηγείται μηνιαίο επίδομα τριακοσίων (300) ευρώ. Το ίδιο επίδομα χορηγείται στο προαναφερόμενο προσωπικό κατά το χρόνο αποχής από τα καθήκοντά του, συνεπεία τραυματισμού του, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, από την ημέρα του παθήματος».[/info]

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 8 μήνες 1 εβδομάδα
Veteran
Εγγραφή από: 14/05/2011 - 22:56
Δημοσιεύσεις: 13
Βαθμοί: 550
Απ: Τραυματισμος εν ωρα υπηρεσίας

Δικαιούσαι βοήθημα απο το ταμείο Αρωγής αστυνομικων υπαλληλων το οποιο χορηγειται μετα απο καταθεση των απαιτουμενων δικαιολογιτηκων κ σχετική έγκριση απο τον δ/ντη της υπηρεσίας ΙΔΡΥΜΑ «ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» . Τα δικαιολογιτηκα τα υποβάλλεις στην υπηρεσια σου η οποία τα υποβάλει με την σειρα της στην ανωτέρω υπηρεσία η οποία εδρεύει στο ΑΕΑ .
Υπ'οψιν σε προσφατο αίτημα η απαντηση ηταν αρνητική καθως δίδουν με πολυ φειδω το επιδομα γιατι ειναι πολλοι αυτοι που το ζητάνε κ αρκετα μικρο το αποθέμα που υπάρχει .
Πρέπει να εχεις πραγματικά μεγάλη ανάγκη τα χρήματα που χάνεις εξαιτιας της αναρρωτικης κ δεν το δικαιουσαι ετσι απλα ... Πρέπει να προβάλεις λόγους που θα κρινουν αναγκαία την όποια χορηγηση ...

Τα δικαιολογιτηκα ειναι τα εξης : Βεβαιωση απο την υπηρεσια σου για τις συνθηκες τραυματισμου
Φ/Ο το βιβλιαριο ασθενειων (μπλε) οπου προκυπτουν οι ημερες απουσιας
Φ/Ο εισαγωγης κ εξαγωγης σε νοσοκομειο (αν υπαρχει)
Φ/Ο ιατρικης γνωματευσης

Επίσης με την ιδια διαδικασια διδεται βοηθημα απο το περιοδικο ''Αστυνομική Ανασκόπιση'' πλην όμως η χορηγηση του γινεται ακόμα δυσκολότερα καθως προυποθέτει πραγματική ανάγκη του αιτούντα .
Η έδρα της είναι στην Λ.Κηφισιας οπισθεν Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ .

[edit time=1337522173]srek[/edit]

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 μήνες 5 ημέρες
Member
Εγγραφή από: 06/05/2013 - 22:08
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 9
Τραυματισμός εν ώρα υπηρεσίας

Καλημέρα. Τραυματίστηκα σε τροχαίο ατύχημα εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας ως οδηγός υπηρεσιακής μοτοσικλέτας με υπαιτιότητα του άλλου οδηγού και βρισκόμουν σε αναρρωτική άδεια για 6,5 μήνες. Μετά τη λήξη της Ε.Δ.Ε., σύμφωνα με την οποία δεν κρίθηκα πειθαρχικά ελεγκτέος και μπήκε στο Αρχείο, αιτήθηκα τη χορήγηση του επιδόματος των 300 €, σύμφωνα με τις διατάξεις των προαναφερομένων νόμων. Ενημερώθηκα όμως ότι απορρίφθηκε το αίτημά μου, καθόσον σύμφωνα με την έκθεση πορίσματος, ο ενεργών την Ε.Δ.Ε. αξιωματικός έκρινε ότι το ατύχημα συνέβη ένα ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας, αλλά όχι ένεκα αυτής, προϋπόθεση απαραίτητη για να λάβω το επίδομα. Σε επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία μού ζητήθηκε να κάνω αναφορά για να δουν αν υπάρχει δυνατότητα να τροποποιηθεί η απόφαση, ώστε να αποφανθούν αν ήταν ένεκα της διατεταγμένης υπηρεσίας, καθώς δεν τους έχει ξανατύχει για υπόθεση που τέθηκε στο Αρχείο να ζητηθεί επανεξέταση αυτής. Σημειωτέον ότι και ο ίδιος ενεργών την Ε.Δ.Ε. αξιωματικός, παραδέχθηκε όταν τον ρώτησα ότι έκανε λάθος, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος να μου πει ξεκάθαρα πότε θεωρείται το ατύχημα ότι έγινε ένεκα διατεταγμένης υπηρεσίας. Το ερώτημα μου είναι το εξής: ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να θεωρηθεί κάποιο ατύχημα ότι έγινε ένεκα της διατεταγμένης υπηρεσίας, υπάρχει σχετική νομοθεσία που τις αναφέρει, ώστε να τα συμπεριλάβω στην αναφορά που θα κάνω και τελικά η περίπτωσή μου πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.