αλλαγη υπηρεσιας

5 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 8 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 17/08/2011 - 21:36
Δημοσιεύσεις: 39
Βαθμοί: 94
αλλαγη υπηρεσιας

Καλησπερα . Προσφατα εγινε το παρακατω: Εισαι υπηρεσια σε μετρα ταξης απο τη 08.00 μεχρι την 01.00 τα μεσανυχτα της επομενης ( δηλαδη 17 ωρες υπηρεσιας ) γιατι το κεντρο δεν εστελνε αλλαγη. Δινεται ληξη , επιστρεφεις στην εδρα και βλεπεις οτι εισαι πρωι σκοπος καταστηματος . Ενημερωνεις εγγραφως την υπηρεσια οτι μολις σχολασες για να υπολογιστουν οι υπερωριες και τα βραδυνα , λες του αξ/υπ να το γραψει στο βιβλιο υπηρεσιας και να παρει το γραμματεα ή τον διοικητη για να αλλαξει η υπηρεσια γιατι υπαρχει προφανη παραβαση του ΠΔ.394/2001 περι χρονου εργασιας γιατι δεν γινεται να ερθεις ξανα σε 5 ωρες για υπηρεσια ( με 3 ωρες υπνο γιατι πρεπει να σηκωθεις και νωριτερα για να πας ) . Ο αξ/υπ αρνειται να παρει τηλεφωνο και να ενημερωση για την αλλαγη και επισης αρνειται να κανει την αλλαγη ο ιδιος ( πιστευω πως ειναι παραβαση καθηκοντος και παραβαση του ΠΔ 141/91 περι καθηκοντων αξ/υπ) και του ανακοινωνεις οτι δηλωνεις ασθενεια για υπερκοπωση και φευγεις . Το πρωι ο πρωινος αξ/υπ σε περνει τηλεφωνο και σε ξυπναει και σου λεει που εισαι και του λες οτι εχεις δηλωση ασθενεια και λεει καλως και οτι δεν εχει λαβει γνωση απο τον βραδυνο και το κλεινει . Το πρωι πας στα ΚΙΑ σου περνανε το ΕΥ για μια (1) μερα στο βιβλιο ασθενειων πας στη γραμματεια της υπηρεσιας να καταθεσεις αντιγραφο και σου λενε οτι εισαι αδικαιολογητος απων απο το πρωι και τους λες οτι ειχες δηλωση ασθενεια και αυτοι σου λενε οτι δεν φαινεται πουθενα αυτο (προφανως το ενημερωθηκαν κατα την αφιξη μου ή λιγο πριν το θυμηθηκε ο πρωινος αξ/υπ να τους το πει) . Ενημερωνεις τον διοικητη για το συμβαν και σου λεει οτι εγω το πρωι που ηρθα η σκοπια ηταν αδεια και οτι εισαι αδικαιολογητος απων και τον ενημερωνεις οτι εισαι ΕΥ για μια (1) μερα και σου λεει καλως φυγε . Ποια η πειθαρχικη ευθυνη σε μερος μου , ποια σε μερος του βραδυνου αξ/υπ και αν υπαρχει ποινικο αδικημα απο μερος καποιου ? Ευχαριστω

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 2 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 26/10/2011 - 14:06
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 132
Απ: αλλαγη υπηρεσιας

Συγγνώμη κιόλας αλλά ο βραδυνός αξ.υπ. τι ζόρι τραβάει μαζί σου;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 8 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 17/08/2011 - 21:36
Δημοσιεύσεις: 39
Βαθμοί: 94
Απ: αλλαγη υπηρεσιας

δεν γνωριζω αν εχει προσωπικα μαζι μου , ειναι παλιος εχει 7 χρονια και φετος εγινε αρχ/κας οργανικος . Δεν ξερω τι ψυχολογικα μπορει να εχει

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 6 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 03/06/2011 - 22:25
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 80
Απ: αλλαγη υπηρεσιας

Υπαρχει παραβαση το ΠΔ για το ωραριο αλλα δυστηχως κατα την γνωμη μου το χειρηστηκες λαθος εχασες το δικαιο σου και εγινες πειθαρχικα ελεγχομενος Επρεπε να εκτελεσεις και απευθειας αναφορα ακομα κ μηνυση Δεν μπορεις να δηλωνεις ψευδως ασθενεια

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 6 έτη 4 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 28/11/2009 - 08:07
Δημοσιεύσεις: 33
Βαθμοί: 465
Απ: αλλαγη υπηρεσιας

Απάνθρωπο να εργαστείς συνεχόμενες 17 ώρες υπηρεσίας και την επόμενη ημέρα να κληθείς να εργαστείς από τις έξι το πρωί.

Πρέπει να διερευνηθεί τυχόν παραβίαση του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-khronos-ergasias/86.h...Π.Δ.394/2001[/url] (ΦΕΚ Α-274/3.12.2001) "Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας" και ιδίως αν :
α) Η εκτελούμενη υπηρεσία που συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του καθορισμένου χρόνου εργασίας σου, επιβάλλοντάς σου πρόσθετη εργασία, χωρίς διακοπή ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση εκτάκτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών, ιδίως τάξης, ασφάλειας ή τροχαίας.
β) Αν υπήρξε διαταγή του διοικητή σου και ελήφθη έγκριση της αμέσως προϊσταμένης του Υπηρεσίας, η οποία χορηγείται κατόπιν ελέγχου της βασιμότητας των προβαλλόμενων λόγων.

Αν όντως επιβαλλόταν να συνεχίσεις την υπηρεσία σου , τότε ο διοικητής σου θα μπορούσε να σου αφαιρέσει τις επιπλέον ώρες , υπολογίζοντας αυτές στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης.
Το πιο ανθρώπινο είναι να σε έβαζε να εκτελούσες απογευματινή υπηρεσία.
Σε κάθε περίπτωση ο επιπλέον χρόνος υπολογίζεται στη διάρκεια της εβδομαδιαίας απασχόλησης.
Έπρεπε να εκτελέσεις κανονικά την πρωινή υπηρεσία σου και να υποβάλλεις αναφορά παραπόνων.

Σύμφωνα με το άρθρο Άρθρο 45 του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-armodiotetes-organon/...Π.Δ.141/1991[/url] , το αστυνομικό προσωπικό δικαιούνται να υποβάλει παράπονα, όταν επιβάλλονται υποχρεώσεις που δεν προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και δεν ανάγονται στην αποστολή της Υπηρεσίας.

Αφού αποφάσισες να δηλώσεις Ασθένεια ([url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-ugeionomike-uperesia/...Π.Δ.584/1985[/url] - Οργάνωση και λειτουργία Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας)..
- Ορθώς ενημέρωσες την Υπηρεσία σου για την ασθένειά σου και μετά πήγες για εξέταση στα Κεντρικά Ιατρεία.
- Ορθώς ενημέρωσες την Υπηρεσία σου για τα αποτελέσματα της εξέτασης και προσκόμισες το ατομικό σου δελτίο ασθενειών.
- Αφού η γιατρός γνωμάτευσε ότι πρέπει να αφεθείς ελεύθερος υπηρεσίας για την συγκεκριμένη ημέρα, τότε είσαι απόλυτα δικαιολογημένος. (άρθρο 35 παρ.2 Π.Δ.584/1985)

Ο νυχτερινός Αξιωματικός Υπηρεσίας ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει το διοικητή του για την δήλωση ασθένειάς σου και την τροποποίηση της διάταξης Υπηρεσίας που θα εκτελούσες την επόμενη ημέρα. (άρθρο 60 Π.Δ.141/1991).

Πειθαρχικό Δίκαιο
Θα μπορούσες να ελεγθείς πειθαρχικά για παράβαση του άρθρου 13 παρ. 1 εδ.κ του [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-peitharkhika/82.html]Π.Δ.120/2008[/url] "Παραπτώματα που επισύρουν ποινή προστίμου" αν είχες κριθεί ικανός για εκτέλεση υπηρεσίας και ο υπηρεσιακός γιατρός δεν σε είχε βγάλει ελεύθερο υπηρεσία για μια έστω ημέρα.

[info]
άρθρου 13 παρ. 1 εδ.κ του Π.Δ.120/2008
κ) Η αδικαιολόγητη μη μετάβαση για ιατρική εξέταση. Η ψευδής δήλωση ασθενείας προς αποφυγή εκτέλεσης υπηρεσίας ή διαταγής μετακίνησης, αν ο αστυνομικός κριθεί ικανός για εκτέλεση υπηρεσίας από τον ιατρό που εκτελεί την υγειονομική υπηρεσίας της Αστυνομίας.[/info]

Don't worry ;-D
[edit time=1349466187]manager[/edit]

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.