ΜΗΝΥΣΗ

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 10 μήνες 3 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 29/09/2011 - 20:28
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 11
ΜΗΝΥΣΗ

Όταν υποβληθεί μήνυση από κάποιον παθόντα σε κάποιον άλλο και ο άλλος όταν συλληφθεί κατά την απολογία του ζητήσει και αυτός την ποινική δίωξη εις βάρος του μηνυτή εδώ χρειάζεται να πάρουμε και έκθεση προφορικής μήνυσης από τον κατηγορούμενο ή ισχύει μόνο η ρητή δήλωση του στην απολογία του ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του μηνυτή για να ξεκινήσει έτσι και η ποινική δίωξη εις βάρος του μηνυτή;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 9 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 10/08/2011 - 03:13
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 90
Απ: ΜΗΝΥΣΗ

Κατ' αρχήν οι 2 κατηγορίες δεν συσχετίζονται σε 1 δικογραφία. Εφ' όσον ο καθένας κατηγορεί τον άλλο για κάποιες πράξεις δημιουργείς 2η δικογραφία.

Τη 2η δικογραφία τη φτιάχνεις με μία ένορκη κατάθεση του 1ου κατηγορούμενου ή με έκθεση προφορικής μήνυσης και συνεχίζεις.

Η απλή δήλωση του σε έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου όπου δεν καταθέτει ενόρκως, δεν αρκεί (για σένα εννοείται), για το σχηματισμό δικογραφίας.

Τώρα το τι θα κάνει ο εισαγγελέας για το αν θα ασκήσει δηλαδή ποινική δίωξη με βάση την αναφορά στα πραγματικά περιστατικά που περιγράφονται στην απολογία (αν πάμε στο σενάριο που περιέγραψες), τότε αυτό είναι στην διακριτική του ευχέρια σύμφωνα με το άρθρο 42 ΚΠΔ όπου αναφέρεται ότι ... "Ο εισαγγελέας, όταν λάβει τη μήνυση [b][u]ή την αναφορά[/u][/b], κινεί την ποινική δίωξη, παραγγέλλοντας προανάκριση ή ανάκριση ή εισάγοντας την υπόθεση με απευθείας κλήση του κατηγορουμένου στο ακροατήριο, όπου αυτό προβλέπεται."

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 5 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 24/08/2012 - 08:58
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 112
Απ: ΜΗΝΥΣΗ

συντασσεις εκθεση ενορκης εξετασης μαρτυρα και καταγραφεις οτι σου δηλωσει, ακομα και για ψευδη καταμηνυση και η αποψη μου ειναι οτι δε σχηματισεις αλλη δικογραφια γιατι εχουν σχεση τα περιστατικα εκτος και εαν ειναι ασχετα μεταξυ τους.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 10 μήνες 1 εβδομάδα
Review Team
Εγγραφή από: 06/05/2011 - 09:46
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 88
Απ: ΜΗΝΥΣΗ

Συμφωνώ με τον Sakrunner, αν τα περιστατικά σχετίζονται, τότε λαμβάνεις μήνυση (έκθεση προφορικής μήνυσης ή σε ένορκη κατάθεση) και τη συσχετίζεις με τη δικογραφία που ήδη σχηματίζεις. Εάν όμως η μήνυση αφορά άλλο περιστατικό, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την δικογραφία που σχηματίζεται, τότε κάνεις ξεχωριστή δικογραφία.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.