ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

2 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 9 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 02/06/2012 - 19:51
Δημοσιεύσεις: 53
Βαθμοί: 172
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Καλησπέρα σε όλους. Συλλαμβάνουμε κάποιον στα όρια του αυτοφώρου για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε συνδυασμό με νόμο περί όπλων, έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του από παθόντα. Στην απολογία του αναφέρει ότι τον χτύπησε με σιδερογροθιά, σε σωματική έρευνα όμως που του γίνεται, δεν ανευρίσκεται αυτή. Κρατείται όλο το βράδυ στην Υπηρεσία μας και το πρωί ο Εισαγγελέας διατάζει προφορικά να αφεθεί ελεύθερος και να αποσταλεί η σχηματισθείσα δικογραφία σ' αυτόν. Ο δράστης αποχωρεί από Υπηρεσία μας και αργότερα προσέρχεται εκ νέου και μας παραδίδει τη σιδερογροθιά, για την οποία κάνει λόγο στην απολογία του. Πως ενεργούμε; Συντάσσουμε έκθεση παραδόσεως και κατασχέσεως και στέλνουμε αυτήν μαζί με την σχηματισθείσα δικογραφία ως πειστήριο στην Εισαγγελία; Από τη στιγμή που αναφέρει για σιδερογροθιά στην απολογία του και δεν την έχει μαζί του, μπορούμε να τον υποχρεώσουμε να μας την φέρει με κάποιον τρόπο και να μας την παραδώσει ή εφόσον δεν τη βρήκαμε στη σωματική επ' αυτού έρευνα, δεν προβαίνουμε σε κάποια άλλη ενέργεια και περιμένουμε αφού ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα, να πράξουμε σύμφωνα με εντολές του; Ευχαριστώ.

[edit time=1370176940]abcdabcd[/edit]

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 8 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 02/03/2011 - 00:31
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 588
Απ: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ

Όπως τα έχεις περιγράψει.
Στα πλαίσια της προανάκρισης κάνουμε όλες τις δικονομικές ενέργειες (π.χ. Σωμ.έρευνα, αυτοψία, έρευνες, κατασχέσεις κ.λ.π.) που προβλέπονται απο τον Κ.Π.Δ. και συγκεντρώνουμε τα αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκλήματος.
Στην περίπτωσή σου επειδή η σιδερογροθιά έστω και στην απολογία του αποτελεί πειστήριο της υπόθεσης , θα την παραλάβεις αφού συντάξεις σχετική [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/anakritika-entypa-katasxeseis/5...Έκθεση Παραδόσεως και κατασχέσεως (Κ.Π.Δ) (Δ-24)[/url]
θα την υποβάλλεις με συμπληρωματική αναφορά σου στον Εισαγγελέα.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.