ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

5 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 9 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 02/06/2012 - 19:51
Δημοσιεύσεις: 53
Βαθμοί: 172
ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

Καλησπέρα σε όλους. Υποβάλει σηματική αναφορά εγκλημάτων ένα τμήμα της Αττικής με την οποία εκδίδονται αναζητήσεις για σύλληψη του δράστη εντός ορίων του αυτοφώρου. Ο δράστης όμως συλλαμβάνεται από ένα τμήμα της επαρχίας. Ποιο απ’ τα δύο τμήματα, αυτό που ενήργησε τη σύλληψη ή αυτό που εξέδωσε αρχικά αναζητήσεις συντάσσοντας τη σχετική σηματική αναφορά εγκλημάτων (Υπόδειγμα Α-1) θα αποστείλει συμπληρωματική σηματική αναφορά για παύση αναζητήσεων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 8 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 02/03/2011 - 00:31
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 588
Απ: ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

Η παύση απο την υπηρεσία που εξέδωσε τις αναζητήσεις.

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ 2/1985. Απολεσθέντα ανευρεθέντα κλαπέντα αντικείμενα και αναζητήσεις προσώπων πραγμάτων [3005/4/1ι/30-9-1985]

Άρθρο 21.
Διαδικασία έκδοσης αναζητήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
3. Η Υπηρεσία που εξέδωσε αναζητήσεις, είτε στις υφιστάμενες Υπηρεσίες, είτε σε άλλες, οφείλει να παρακολουθεί την εξέλιξη τους και να παίρνει μέτρα για άρση των αναζητήσεων, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι λόγοι, που επέβαλαν την έκδοσή τους.
4. Στις αναζητήσεις, που γίνονται, δεν ζητείται η υποβολή αναφοράς αποτελεσμάτων, εκτός των περιπτώσεων αλλοδαπών.
5. Σε περίπτωση θετικών αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις, η οικεία Διοίκηση Αξιωματικού ενημερώνει αμέσως την Υπηρεσία, που διέταξε τις αναζητήσεις, για τις περαιτέρω ενέργειες και άρση τους.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 9 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 02/06/2012 - 19:51
Δημοσιεύσεις: 53
Βαθμοί: 172
Απ: ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

mentor η ενημέρωση της Υπηρεσίας που διέταξε τις αναζητήσεις, πώς ενεργείται; τους αναφέρουμε τ/φ ότι ο δράστης συνελήφθη ή τους αποστέλλουμε τηλεομοιοτυπικά έγγραφο στο οποίο μνημονεύουμε τη σύλληψη του δράστη; είναι ορθό να συντάξουμε σηματική αναφορά σύλληψης μέσω POL, την οποία να κοινοποιούμε στο Α.Τ. που αρχικά εξέδωσε αναζητήσεις και στην οποία να τους ζητάμε να προβούν στις δικές τους ενέργειες για την παύση των αναζητήσεων;

Εικόνα giatros
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1ημέρα 7 ώρες
Veteran
Εγγραφή από: 14/06/2011 - 17:32
Δημοσιεύσεις: 8
Βαθμοί: 492
Απ: ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

Καλό είναι για να γίνει η παύση αναζητήσεων να υπάρχει ένα έγγραφο από την Υπηρεσία που διενήργησε την σύλληψη προς την υπηρεσία που εξέδωσε αναζητήσεις.
Λέγοντας έγγραφο εννοώ είτε το έγγραφο που αποστέλεις τηλεομοιοτυπικα είτε σηματική αναφορά σύλληψης μέσω POL. Το τηλ . απλά προηγείται μόνο για ενημέρωση.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 7 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 09/03/2012 - 00:10
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 75
Απ: ΠΑΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ

Η Υπηρεσία που ενήργησε τη σύλληψη θα συντάξει μόνο την έκθεση σύλληψης και με διαβιβαστικό της θα αποστείλει συνοδεία τον συλληφθέντα στην παραγγέλουσα Υπηρεσία με τη σχετική έκθεση. Η τελευταία θα κάνει τη συμπληρωματική αναφορά συμπληρώνοντας στα σχετικά πεδία την Υπηρεσία που πραγματοποίησε την. σύλληψη.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.