ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΥΜΒΑΝ

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 μήνες 3 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 18/05/2011 - 22:11
Δημοσιεύσεις: 27
Βαθμοί: 99
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΥΜΒΑΝ

Γνωρίζει κάποιος αν και από που προβλέπεται, ότι την προανάκριση που αφορά θανατηφόρο συμβάν (αυτοκτονία, τροχαίο, αιφνίδιο, εργατικό, ανεύρεση πτώματος), την διενεργεί μόνο Αξιωματικός?

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 11 μήνες
Veteran
Εγγραφή από: 02/03/2011 - 00:31
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 588
Απ: ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΥΜΒΑΝ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 141 / 1991
(ΦΕΚ Α-58/30-4-1991)
Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών

Άρθρο 25.
Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων
Οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, ως προς τη διοίκηση της Υπηρεσίας τους, έχουν τα εξής καθήκοντα:
α. .....
β .....
δ. Σε περίπτωση σοβαρών αδικημάτων ή συμβάντων μεταβαίνουν αμέσως επί τόπου και, εφόσον ανήκουν στην αρμοδιότητάς τους επιλαμβάνονται προσωπικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συντονίζουν τις αστυνομικές έρευνες και ενέργειες, επιμελούνται για την προανάκριση και αναφέρουν στην προϊσταμένη τους Υπηρεσία, διαφορετικά δίδουν κάθε δυνατή συνδρομή στην Υπηρεσία που επιλαμβάνεται.
Όταν πρόκειται για αδικήματα τα οποία, ως εκ του τρόπου, των μέσων και των συνθηκών διάπραξής τους, απαιτούν παρατεταμένη ενέργεια για την ανακάλυψη των δραστών και τη συλλογή των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, ειδοποιούν το αρμόδιο Τμήμα Ασφάλειας για να αναλάβει την υπόθεση.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 μήνες 3 εβδομάδες
Review Team
Εγγραφή από: 18/05/2011 - 22:11
Δημοσιεύσεις: 27
Βαθμοί: 99
Απ: ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΥΜΒΑΝ

Πάντως δεν ξέρω αν οι Διοικητές "παρερμηνεύουν" κάποιες λέξεις του σχετικού άρθρου ή αν υπάρχει ασάφεια για το πιο είναι σοβαρό αδίκημα ή συμβάν και πιο όχι, αλλά στην καθημερινή πρακτική ο μόνος αξιωματικός που επιμελείται για την προανάκριση σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, ο οποίος μετα βίας να είναι Ανθ/μος...
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 2 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 15/07/2011 - 13:26
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 35
Απ: ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΥΜΒΑΝ

Παιδιά σημειώστε ότι έχει έρθει και εγκύκλιος του Αρχηγείου που προβλέπει ρητά να αναλαμβάνει την προανάκριση για θανατηφόρα κυρίως τροχαία (και λοιπά συμβάντα) αξιωματικός αν όχι ο ίδιος ο διοικητής. Αναζητήστε την στις γραμματείες σας.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.