Αυτοφωρο η Εκθεση προφορικης μηνυσης;

5 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 εβδομάδες 19 ώρες
Hero
Εγγραφή από: 21/10/2011 - 20:04
Δημοσιεύσεις: 60
Βαθμοί: 143
Αυτοφωρο η Εκθεση προφορικης μηνυσης;

Πολλες φορες σε οχι πολυ σημαντικα αδικηματα πχ τροποποιηση των ορων λειτουργιας καταστ υγειον ενδιαφ ελλειψη αδειας οδηγησης κ.α. ο αστυνομικος μηνυει τον υπαιτιο συντασσοντας εκθεση προφορ μηνυσης και δεν ακολουθειτε η διαφικασια του αυτοφωρου! Ειναι καλυμενος ο αστυνομικος ; επειδη ειναι αυτοφωρο πλημμελημα που αναφερεται οτι μπορει να συντασσεται μονο εκθεση προφ μηνυσης; Ευχαριστω.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 8 μήνες
Hero
Εγγραφή από: 26/10/2011 - 14:06
Δημοσιεύσεις: 4
Βαθμοί: 132
Απ: Αυτοφωρο η Εκθεση προφορικης μηνυσης;

Υπάρχει η τακτική διαδικασία ( σύνταξη Έκθεσης Προφορικής Μήνυσης ) και η συνοπτική διαδικασία ( σύνταξη Έκθεσης Σύλληψης και Βεβαίωσης Πλημμελήματος επ' Αυτοφώρο ). Η συνοπτική διαδικασία αφορά αδικήματα που εκδικάζονται στα Μονομελή Πλημμελειοδικεία. Εκτος από τη περίπτωση ηχορύπανσης από κατάστημα υ.ε. η οποία βεβαιώνεται μόνο με ηχομέτρηση και υπάγεται αναγκαστικά στη συνοπτική διαδικασία, στα υπόλοιπα αδικήματα ακολουθείς όποια κρίνεις εσύ.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 6 ημέρες
Review Team
Εγγραφή από: 06/05/2011 - 09:46
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 88
Απ: Αυτοφωρο η Εκθεση προφορικης μηνυσης;

Δεν υπάρχει νόμος που να δίνει την ευχέρεια στον αστυνομικό, εάν κατά την κρίση του, θα συλλαμβάνει κάποιον που καταλαμβάνει να διαπράττει πλημμέλημα ή θα τον αφήνει ελεύθερο υποβάλλοντας σε αυτόν αργότερα μήνυση. Η διαδικασία που προβλέπεται είναι αυτή των άρθρων 417 και επομένων του Κ.Π.Δ.

Κατά την αστυνομική πρακτική όμως γίνονται μηνύσεις αντί για τη σύλληψη και προσαγωγή στον Εισαγγελέα, για πλημμελήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του μονομελούς πλημμελειοδικείου, δεν απαιτείται προανάκριση, όταν τα στοιχεία ταυτότητας, κατοικίας και Α.Φ.Μ. είναι γνωστά, ο δράστης δεν είναι ύποπτος φυγής και το αδίκημα δεν θεωρείται "σημαντικό". Ακόμα όταν καταγγελθεί ένα αδίκημα που είναι πλημμέλημα, αλλά ο αστυνομικός δεν μπορεί να διαμορφώσει εκείνη τη στιγμή που καταγγέλλεται ή καταλαμβάνεται γνώμη για το εάν έχει διαπραχθεί, π.χ. Ο παραβάτης λέει ότι κατέχει δίπλωμα αλλά δεν το φέρει, δεν συλλαμβάνεται αλλά πρώτα εξακριβώνεται εάν αυτός όντως κατέχει. Επίσης, ύστερα και μετά από τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα.

Επίσης υποβάλλεται μήνυση και δεν συλλαμβάνεται ο παραβάτης αυτοφώρου πταίσματος, εάν δεν συνεδριάζει το αυτόφωρο πταισματοδικείο. Εάν συνεδριάζει όμως, αυτός θα πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί απευθείας στον Δημόσιο Κατήγορο.
[edit time=1378750102]np2011[/edit]

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 10 μήνες
Review Team
Εγγραφή από: 24/08/2012 - 08:58
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 112
Απ: Αυτοφωρο η Εκθεση προφορικης μηνυσης;

βασικα υπαρχει παραγγελια του εισαγγελεα(νομιζω του αρειου παγου) συμφωνα με την οποια υποχρεουμασταν ως υπηρεσιες σε καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος που παραβιαζαν υγειονομικες διαταξεις να εφαρμοζουμε αυτοφωρη διαδιακασια. καπου την εχω αλλα πρεπει να ψαξω να τη βρω

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 εβδομάδες 19 ώρες
Hero
Εγγραφή από: 21/10/2011 - 20:04
Δημοσιεύσεις: 60
Βαθμοί: 143
Απ: Αυτοφωρο η Εκθεση προφορικης μηνυσης;

Ευχαριστω πολυ ολους τους συναδελφους και ιδιαιτερα τον NP γιατι ενας παλιος ανθυπας γνωστης μου ανεφερε περιπου αυτο που αναλυσε NP!

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.