ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

4 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 μήνες 4 ημέρες
Review Team
Εγγραφή από: 07/08/2014 - 02:56
Δημοσιεύσεις: 34
Βαθμοί: 78
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Καλησπέρα.Αν η σύζυγος φύγει απο το σπίτι με το ανήλικο τέκνο και πάει στη μανα της μπορει ο σύζυγος να την κατηγορήσει για εγκαταλειψη συζυγικής στέγης;Τα μόνα προβλήματα που είχε στο σπίτι ηταν οτι την έβρυζε συνεχώς ,δεν συνεισφερε οικονομικά στις ανάγκες του σπιτιου και γενικοτερα η συμπεριφορά του προς αυτην δεν ειναι η αρμόζουσα.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 μήνας 1 εβδομάδα
Member
Εγγραφή από: 10/05/2011 - 18:51
Δημοσιεύσεις: 0
Βαθμοί: 27
Απ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Καλησπερα.αστικο.αρπαγη δεν υπαρχει αφου εχει ακομα την επιμελεια η μανα.εγγραφη προσωπικα δεν κανω.(μονομερης εγγραφη) οσο και εαν πιεζει ο συζυγος ή ο δικηγορος του.εξαφανιση δεν υπαρχει γιατι ξερει πού πηγε.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
Veteran
Εγγραφή από: 14/05/2011 - 22:56
Δημοσιεύσεις: 13
Βαθμοί: 550
Απ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Πρόκειται για αυτοδικία 331 ΠΚ.

Δεν υπάρχει έγκλημα εγκατάλειψης συζυγικής στέγης !!!

βλ. Τριμελές Αεροδικείο Αθηνών 171/2011

Έννοια “αυθαίρετης ενέργειας” και “δόλου του δράστη” επί αυτοδικίας. – Κατά μία άποψη, η άσκηση της αυθαίρετης αξίωσης προϋποθέτει θετική ενέργεια και δεν δύναται να τελεσθεί διά παραλείψεως. – [b]Σε περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβίωσης, και μέχρι να εκδοθεί δικαστική απόφαση, οι γονείς εξακολουθούν να έχουν από κοινού την επιμέλεια των ανήλικων τέκνων τους, τα ειδικότερα δε ζητήματα σχετικά με την άσκηση της επιμέλειας αλλά και το δικαίωμα επικοινωνίας με αυτά ρυθμίζονται δι’ εγγράφου συμφωνίας των (πρώην) συζύγων, η οποία επικυρώνεται από το δικαστήριο. – Κατ’ ακολουθίαν, η αφαίρεση από τον ένα γονέα του δικαιώματος επιμέλειας του άλλου γονέα, και ενώ δεν έχει ακόμα εκδοθεί σχετική δικαστική απόφαση, συνιστά αυθαίρετη άσκηση αξιώσεως, εμπίπτουσα στην διάταξη του άρ. 331 ΠΚ. – Ως “αυθαίρετη” νοείται η ενέργεια ακόμα και όταν κάποιος έχει προσφύγει μεν στο δικαστήριο, δεν ανέμενε ωστόσο την απόφαση αυτού για να ενεργήσει.[/b] – Καταδικάζεται για την πράξη της κατ’ εξακολούθησιν αυτοδικίας η κατηγορουμένη ανθυπασπιστής (νυν ανθυποσμηναγός ε.α.), η οποία, καίτοι είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πρώην σύζυγό της, ήδη εγκαλούντα, όπου οριζόταν ότι εκείνη θα είχε την επιμέλεια των δύο ανήλικων τέκνων τους, ενώ αυτός θα ασκούσε το δικαίωμα επικοινωνίας για συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, του απέστειλε αιφνιδίως εξώδικη δήλωση, και μάλιστα ημέρα κατά την οποία θα παραλάμβανε τα τέκνα του, με την οποία του δήλωνε ότι αυτά βρίσκονται μαζί της για παραθερισμό στο κέντρο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον τρόπο δε αυτό, ήτοι με την αυθαίρετη (υλική) απομάκρυνση των τέκνων από τον τόπο επικοινωνίας, η κατηγορουμένη εξέφρασε την ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της στην άσκηση του δικαιώματος γονικής μέριμνας από τον εγκαλούντα.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, η εγκατάλειψη συζυγικής στέγης δεν είναι αδίκημα. Είναι τεκμήριο κλονισμού του γάμου. Γι΄ αυτό, σε περιπτώσεις επικείμενων διαζυγίων, δικηγόροι στέλνουν τους συζύγους στο τμήμα να δηλώσουν "εγκατάλειψη συζυγικής στέγης".

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 3 χρήστες.