Εγκύκλιος για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας

1 post / 0 new
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Εγκύκλιος για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας

Με την υπ΄ αριθμ. 2 (αρ. πρωτ. 2834)/22.9.2014 Εγκύκλιο της ΕισΑΠ, δίδονται οδηγίες στους Εισαγγελείς για την ορθή αντιμετώπιση των παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας (διαθέσιμη ολόκληρη εδώ : http://goo.gl/Y2n2Q3).

Με την ανωτέρω εγκύκλιο επισημαίνονται τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων :

  • Η σύλληψη ενεργείται από τις αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 278 ΚΠΔ και στο άρθρο 120 του π.δ. 141/1991. Αυτό σημαίνει πως όταν παρουσιάζονται προς σύλληψη οφειλέτες του δημοσίου ύστερα από συνεννόηση με την αστυνομική αρχή ή αυτοβούλως, αυτοί δεν δεσμεύονται με χειροπέδες διότι δεν είναι ύποπτοι φυγής. Μάλιστα, η Εισαγγελία θεωρεί πλέον ότι η εκ μέρους των αστυνομικών παράβαση αυτής της υποχρέωσης (δηλαδή της χειροπέδησης χωρίς να απαιτείται) ελέγχεται από τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου προσάγεται ο συλληφθείς.
  • Ο εισαγγελέας, καίτοι είναι ανακριτικός υπάλληλος, δεν μπορεί να παραπέμψει τον αυτοβούλως παρουσιαζόμενο ενωπιόν του οφειλέτη στο αυτόφωρο γιατί ελλείπει η έκθεση σύλληψης και η λοιπή δικογραφία, την οποία δεν έχει καμία υποχρέωση να συντάξει ο ίδιος (εκτός και αν έχει ανατεθεί στον ίδιο η διενέργεια της συγκεκριμένης προανάκρισης).

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 2 χρήστες.