κλαδεμα δεντρου

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 μήνες 1ημέρα
Review Team
Εγγραφή από: 07/08/2014 - 02:56
Δημοσιεύσεις: 34
Βαθμοί: 78
κλαδεμα δεντρου

καλησπερα!το κλαδεμα δεντρου (δεντρο το οποιο βρισκεται εντος του χωρου της οικοδομης) μπορει να το κανει και ενοικος πολυκατοικιας ;αν τα κλαδια ειναι μεγαλα και επεκτεινονται και σε διπλανη οικοδομη εχουν το δικαιωμα οι διπλανοι να το κλαδεψουν;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 μήνες 2 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 12/07/2011 - 18:26
Δημοσιεύσεις: 2
Βαθμοί: 23
Απ: κλαδεμα δεντρου

Αρθρο 23 του Κτιριοδομικού:
4. Κατά τη φύτευση δένδρων ή θάμνων κοντά σε κτίρια ή δομικά έργα και ανάλογα με τις ιδιότητες του ριζικού συστήματος των φυτών, πρέπει να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή βλάβης αυτών των κτιρίων ή δομικών κατασκευών.
5. Σε περίπτωση ύπαρξης δένδρων ή θάμνων σε γειτονικό οικόπεδο κατά την ανέγερση οικοδομής, οικοδομών οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κτιρίου που ανεγείρει από την υγρασία και το ριζικό σύστημα των δένδρων ή θάμνων.
Αστικός Κώδικας:
Άρθρο 1008
Ρίζες ή κλαδιά του γειτονικού ακινήτου
Ο κύριος ακινήτου μπορεί να κόψει και να κρατήσει για τον εαυτό του τις ρίζες δέντρων του γειτονικού ακινήτου που εισχωρούν στο κτήμα του. Το ίδιο ισχύει και για τα κλαδιά των δέντρων του γειτονικού ακινήτου που εκτείνονται πάνω από το κτήμα του, εφόσον τάχθηκε προηγουμένως στο νομέα του γειτονικού ακινήτου εύλογη προθεσμία για να τα κόψει.
Το δικαίωμα αυτό δεν παρέχεται αν οι ρίζες ή τα κλαδιά δεν εμποδίζουν τη χρήση του ακινήτου.
Άρθρο 1009
Καρποί που πέφτουν σε γειτονικό ακίνητο
Καρποί που πέφτουν στο γειτονικό ακίνητο από κάποιο δένδρο λογίζονται καρποί του ακινήτου στο οποίο πέφτουν. Η διάταξη δεν ισχύει αν αυτό το ακίνητο είναι κοινόχρηστο.
Άρθρο 1023
Δέντρο στο όριο
Το δέντρο που βρίσκεται πάνω στα όρια είναι κοινό και των δύο γειτόνων.
Εφόσον δεν χρησιμεύει ως ορόσημο, έχει δικαίωμα καθένας από τους γείτονες να απαιτήσει την αποκοπή του.
Ελπίζω να σε κάλυψα!!

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
EKAM
Εγγραφή από: 13/09/2011 - 14:15
Δημοσιεύσεις: 36
Βαθμοί: 997
Απ: κλαδεμα δεντρου

Για την κοπή δέντρων εντός ιδιωτικών οικοπέδων απαιτείται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (άρθρο 4 παρ. 2 ν. 4076/2012), υπό την προϋπόθεση ότι τα δέντρα δεν προστατεύονται από τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας. Επειδή το τι αντιλαμβάνεται ο καθείς ως "κοπή" και ως "δέντρο προστατευόμενο από την δασική νομοθεσία" ποικίλει, καλό είναι να διευκρινισθεί από την Υπηρεσία Δόμησης, σε ποιες περιπτώσεις εκδίδουν άδεια.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.