Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
a
21:14 | 12/05/2024

Αρκετά αστυνομικά συνδικάτα στην πολιτεία Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχουν διαφωνήσει με μια πρόσφατη μελέτη του WalletHub που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη πολιτεία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να γίνει κάποιος αστυνομικός.

Η έκθεση που κυκλοφόρησε βασίζει τα ευρήματά της σε μεγάλο βαθμό στις αποζημιώσεις και στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Ωστόσο, δεν ερευνήθηκε η γνώμη των ίδιων των αστυνομικών που εργάζονται στην Καλιφόρνια, όπως είπε ο Tom Saggau, ο οποίος εκπροσωπεί πολλά αστυνομικά σωματεία της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης

«Μερικά από τα πράγματα που ζύγισαν κατά τη γνώμη μας είναι απλώς ανόητα», είπε ο Saggau στο Fox News Digital.

Η πιο σημαντική ερώτηση που θέτουν τα συνδικάτα στα μέλη τους είναι αν θα συνιστούσαν στους φίλους ή τους αγαπημένους τους να γίνουν αστυνομικοί στην Καλιφόρνια, είπε ο Saggau, σημειώνοντας ότι σχεδόν το 85% των ερωτηθέντων λέει «όχι».

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι νόμοι επιτρέπουν πλέον στους βίαιους παραβάτες να αποφυλακίζονται χωρίς εγγύηση, με πολύ αρνητικές συνέπειες.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, δύο αστυνομικοί του Σαν Χοσέ πυροβολήθηκαν από έναν παραβάτη με τρία εντάλματα για τη σύλληψή του για βίαια σεξουαλικά εγκλήματα», δήλωσε ο Στιβ Σλακ, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Σαν Χοσέ, σε δήλωση. «Οι αστυνομικοί της Καλιφόρνιας γνωρίζουν ότι καμία πολιτική εγγύησης δεν κάνει τη δουλειά τους πολύ πιο επικίνδυνη και πολλοί πολιτικοί της Καλιφόρνια υποστηρίζουν μια νοοτροπία σύλληψης και απoφυλάκισης που προστατεύει τον εγκληματία σε βάρος των θυμάτων, της ασφάλειας του κοινού και των αστυνομικών».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis