Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 18/06/2015

Έκκληση για υλική βοήθεια απευθύνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία. Αρκετά οχήματα βρίσκονται εκτός επιχειρησιακής δράσης λόγω ελαστικών, ενώ θεωρείται βέβαιο πως και άλλα πυροσβεστικά οχήματα θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι. Σε δηλώσεις του χθες ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, Κώστας Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα, ευχαρίστησε την εταιρία Μετρό που δώρισε τέσσερα ελαστικά και τέθηκε και πάλι σε λειτουργία ένα όχημα, όμως έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου να υπάρξουν κενά στις δυνάμεις της υπηρεσίας μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

 

Χωρίς λάστιχα

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Κώστας Κυριακόπουλος, μιλώντας για το πρόβλημα τόνισε πως «το θέμα με τα ελαστικά είναι μείζον γιατί έχουμε πολλά οχήματα εκτός ενεργείας. Βέβαια γίνονται κινήσεις και από τη φυσική ηγεσία και από εμάς μέσα από την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, ώστε να καλύψουμε αυτό το κενό». Συμπλήρωσε ακόμα πως πέντε οχήματα δεν λειτουργούν, ενώ ο κίνδυνος να τεθούν και άλλα εκτός είναι ορατός. Αυτή την ώρα έχουν εξακτινωθεί μικρότερης δυναμικότητας οχήματα, καθώς τα περιπολικά που έπρεπε να βρίσκονται στα σημεία ελέγχου δεν έχουν ελαστικά για να κινηθούν. Έτσι εκεί που απουσιάζουν οχήματα με δυναμικότητα τριών τόνων, βρίσκονται άλλα με δυναμικότητα 500 λίτρων.

 

Προσοχή με τις πυρκαγιές

Ο κ. Κυριακόπουλος έδωσε παράλληλα και οδηγίες για τους πολίτες ως προς την στάση τους στο θέμα τον πυρκαγιών. Τόνισε πως η βλάστηση είναι πολύ ανεπτυγμένη, ενώ στο θέμα των σκουπιδιών δεν θα πρέπει να τα καίνε οι πολίτες γιατί οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Επίσης δεν πρέπει να καίνε ξερά χόρτα και κλαδιά, δεν πρέπει να ανάβουν υπαίθριες ψησταριές, γύρω και μέσα στα δάση. Απαγορευτικές είναι και οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως κοπή με τροχό ή οξυγονοκόλληση και γενικότερα οι ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Ιδιαίτερα στα πρανή των οδών που υπάρχει ψιλοκομμένο χορτάρι και αποτελεί επικίνδυνη ύλη. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στη δημοτική αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια κοντά στα δάση. Ο κ. Κυριακόπουλος πρότεινε να εφοδιαστούν οι πολίτες πυροσβεστήρες οικιακής χρήσης, καθώς και σωλήνες ποτίσματος περιμετρικά των οικιών. Η άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής είναι σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις, ενώ θα πρέπει οι πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους προς αποφυγήν των γεγονότων του 2007. Πρότεινε πως το καλύτερο σημείο να παραμείνουμε εν ώρα πυρκαγιάς είναι το σπίτι.

Πηγή: ilialive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis