Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:08 | 13/01/2015

 

Ο άντρας που κατέγραψε με τη κάμερά του τη συγκλονιστική στιγμή όπου τα δυο αδέλφια Cherif και Said Kouachi, δολοφονούν εν ψυχρώ αστυνομικό μετά το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo, δηλώνει μετανιωμένος που ανέβασε το βίντεο στα social media.

Μιλώντας στο Associated Press, ο μηχανικός Jordi Mir δήλωσε ότι ποτέ δεν περίμενε ότι θα λάμβανε τέτοια παγκόσμια διάσταση. 

Ο ίδιος τόνισε ότι ανέβασε το βίντεο από φόβο και από «χαζά αντανακλαστικά», ως χρήστης των social media.
«Πανικοβλήθηκα», εξήγησε.

«Έπρεπε να είχα μιλήσει με κάποιον. Ήμουν μόνος στο διαμέρισμά μου. Ανέβασα το βίντεο στο Facebook, αυτό ήταν το λάθος μου», συμπληρώνει. Στο βίντεο, οι δυο τρομοκράτες δολοφονούν, ρίχνοντας και τη χαριστική βολή, τον 42χρονο αστυνομικό Ahmed Merabet.

Ο άτυχος αστυνομικός 



«Άφησα το βίντεο για τουλάχιστον 15 λεπτά, πριν σκεφτώ ότι θα ήταν καλύτερα να το κατεβάσω», πρόσθεσε. Αλλά ήταν αργά. Το απόσπασμα είχε κάνει, σε κλάσματα δευτερολέπτων, το γύρο του διαδικτύου και των μίντια. 

«Θέλεις να μας σκοτώσεις;», φέρεται να λέει ένα από τα αδέλφια στον άτυχο αξιωματικό. «Όχι, είναι ΟΚ αφεντικό», απαντά ο αξιωματικός πριν πυροβοληθεί στο κεφάλι. 

Ο αδελφός του Malek, καταφέρθηκε εναντίον του Mir μέσω δηλώσεών του στους δημοσιογράφους: «Πώς τολμάς να τραβάς ένα τέτοιο βίντεο και να το ανεβάζεις; Ακούω τη φωνή του, τον αναγνώρισα. Τον βλέπω να σφαγιάζεται κάθε μέρα».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis