Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 06/10/2021

Του Κώστα Αλατζά

Η απόκτηση προσομοιωτή εναέριων ρίψεων για την εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών των ειδικών δυνάμεων, που θα αναβαθμίσει τους Καταδρομείς του Στρατού Ξηράς περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στα εξοπλιστικά προγράμματα που πρόκειται να εισηγηθεί σήμερα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Πρόκειται για ένα σύστημα που θα δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα στους καταδρομείς του Στρατού ξηράς να εκπαιδεύονται χωρίς κίνδυνο στις εναέριες ρίψεις. Η απόκτηση του προσομοιωτή είναι ένα χρόνιο αίτημα των ειδικών δυνάμεων και για αυτό το λόγο, όπως εξηγούν στρατιωτικές πηγές,  προωθείται η υλοποίηση του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο προϋπολογισμός για την απόκτηση του προσομοιωτή ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στη σημερινή της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων αναμένεται να συζητηθεί επίσης το πρόγραμμα αναβάθμισης των παλαιότερων επιθετικών ελικοπτέρων Apache καθώς και η προμήθεια αντιαρματικών πυραύλων Spike για τον Στρατό Ξηράς. Όπως πληροφορείται το OnAlert, η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας αναμένεται να εισηγηθεί την απόκτηση αντιαρματικών πυραύλων Spike οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της Αεροπορίας Στρατού και του Πεζικού Σώματος.

Η προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων προϋπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της επιτροπής η ηγεσία του υπουργείου θα εισηγηθεί τον εκσυγχρονισμό των 19 παλαιότερων ελικοπτέρων Apache, έκδοσης A, που διαθέτει στις τάξεις της η Αεροπορία Στρατού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η αναβάθμιση των επιθετικών ελικοπτέρων θα πραγματοποιηθεί από την ισραηλινή εταιρία Elbit.

Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή:  onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis