Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 13/05/2021

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τους βομβαρδισμούς, τις σειρήνες, τα καταφύγια, στο πλαίσιο της πολεμικής έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, αφηγήθηκε ένας Έλληνας προπονητής που ζει στο Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Λαζαρίδη, προπονητή της ομάδας πόλο ανδρών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, ο οποίος περιέγραψε το πώς βιώνει ο ίδιος την κρίση στη Μέση Ανατολή -η οποία μαίνεται και έχει ήδη στοιχίσει τις ζωές δεκάδων ανθρώπων.

«Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη. Πριν από δυο μέρες ήμασταν στο κολυμβητήριο και στις 9 το βράδυ ήχησαν οι σειρήνες. Ολος ο κόσμος, οι αθλητές, κατεβήκαμε σε ένα καταφύγιο που υπάρχει ακριβώς δίπλα. Μείναμε εκεί για μια ώρα περίπου, βλέπαμε αντιαεροπορικά, ακούγαμε εκρήξεις. Ο κόσμος εδώ είναι πιο έμπειρος σε αυτά, για εμένα ήταν μια εμπειρία που δεν είχα ξαναζήσει» δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, o Μιχάλης Λαζαρίδης.

Οπως εξήγησε, «μια ώρα μετά γύρισα στο σπίτι και έμεινα με τη σύζυγό μου. Αργά τα μεσάνυχτα και στις 3 επαναλήφθηκε αυτό για 45 λεπτά. Και χθες το βράδυ γύρω στις 12.30, και μετά στις 2 τα ξημερώματα, για λίγα λεπτά συνέβη το ίδιο».

«Ελπίζουμε να επικρατήσουν τα ψυχραιμότερα μυαλά, να υπάρξει αποκλιμάκωση»

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ειδικές οδηγίες, καθώς και με το αεροδρόμιο, το οποίο ήταν κλειστό την ώρα που γίνονταν αυτά τα γεγονότα. «Πτήσεις γίνονταν, περιμένω να δω την εξέλιξη. Ελπίζουμε τα ψυχραιμότερα μυαλά να επικρατήσουν και να υπάρξει αποκλιμάκωση» είπε, απαντώντας στο ερώτημα αν έχει σκεφτεί να φύγει από το Ισραήλ.

Ο Μιχάλης Λαζαρίδης σημείωσε ότι παρότι δεν βγήκε στην πόλη «βλέπουμε στην τηλεόραση όσα συμβαίνουν, πιο πολύ μού μοιάζει με ταινία, παρά με πραγματικότητα. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια γεγονότα».

Ερωτηθείς αν φοβάται μια πιο γενικευμένη σύρραξη, υπογράμμισε ότι «το έχω στο μυαλό μου, ελπίζω να μη φτάσει εκεί. Διάβαζα χθες στα νέα, ότι το Σάββατο είναι μια γιορτή των Παλαιστινίων και φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη αντίδραση. Σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα σε Εβραίους και Άραβες (σ.σ. χθες όχλος Ισραηλινών ακροδεξιών επιτέθηκε σε έναν Άραβα). Ελπίζω να μη γίνουν χειρότερα τα πράγματα» προσέθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι ακούγονται συχνά εκρήξεις και σειρήνες.

Καταλήγοντας, ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «χθες το βράδυ δεν πήγα στην εργασία μου, ούτε σχολεία άνοιξαν, ούτε το πανεπιστήμια. Σήμερα πιθανολογώ θα γίνει το ίδιο». Επιπλέον, τόνισε ότι σε πολλά σπίτια στο Ισραήλ «κάποιοι έχουν ένα δωμάτιο που είναι σαν καταφύγιο. Είναι με άλλες προδιαγραφές. Εμείς πηγαίνουμε πιο μέσα στο σπίτι, σε κάποιο σημείο που μάς έχουν υποδείξει».

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis