Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:09 | 29/08/2018

Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να χρειαστεί δύο με τρεις ημέρες για να σβήσει φέρνουν στο προσκήνιο στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο γκαράζ του πλοίου είναι δύσκολη. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί φορτηγό όχημα το οποίο είναι φορτωμένο με συνθετικό ξύλο - νοβοπάν, το οποίο σιγοκαίει. Υπάρχει έντονος καπνός. Καίγονται οχήματα, γεγονός που αφενός ανεβάζει το θερμικό φορτίο μέσα στο γκαράζ και αφετέρου, λόγω του έντονου καπνού δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστών.

[custom:google-ads]

Όπως επισήμαναν στο protothema.gr κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά μαίνεται στο αριστερό μέρος του πλοίου και η εκφόρτωση των οχημάτων γίνεται με δυσκολία: «Η Πυροσβεστική έχει βγάλει λίγα οχήματα τα οποία βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του γκαράζ. Όμως για να γίνει σωστά η εκκένωση του γκαράζ θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν ίσος αριθμός οχημάτων και από την αριστερή πλευρά, γεγονός που καθίσταται δύσκολο λόγω της πυρκαγιάς στο σημείο».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, προς το παρόν, απόγευμα Τετάρτης, δεν διαφαίνεται κίνδυνος επέκτασης της φωτιά στα πάνω καταστρώματα. Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis