Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:32 | 07/12/2019

Ένα παραληρηματικό «λόγο», κάνοντας αναφορές σε καταλήψεις αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο, ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης κάνει και πάλι την εμφάνισή του, σχολιάζοντας τη σημερινή ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο κατηγορούμενος και καταζητούμενος για τρομοκρατία δεν κάνει αυτή τη φορά καμία αναφορά στις βαριές κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει και στο κείμενό του αναφέρεται σε δράσεις καταληψιών τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης είχε τραυματιστεί από το καλάσνικοφ του συνεργού του Βαγγέλη Σταθόπουλου μετά από ληστεία στο Χολαργό και σύμφωνα με τις Αρχές ήταν αυτός που έδινε το παρών σχεδόν καθημερινά στη γιάφκα της οργάνωσης.

Δείτε το κείμενο του όπως δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia.org:

Τ’ αφεντικά και οι τεχνοκράτες τους κάνουν ταμείο κάθε μέρα. Ο χρόνος είναι χρήμα και καρέκλες. Αναπόδραστη καπιταλιστική συνθήκη. Η νέα κυβέρνηση εκλέχθηκε από μια φασιστική-αστική ολιγαρχία για να ισοπεδώσει τις υποτελείς τάξεις και να συνεχίσει την ληστρική πρωτογενή συσσώρευση για το κεφάλαιο. Πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν το κοινωνικό υλικό με την αχαλίνωτη τρομοκρατία. Λογαριάζουν όμως πάνω σ’ έναν χάρτη χωρίς αντίπαλο. Για πόσο μπορεί να έχει ισχύ ο νόμος του εκμεταλλευτή; Για πόσο μπορεί να διατηρείται μια μηχανική τάξη σα να ‘ναι οριστικά νεκροί οι υποτελείς; Όλη η γη να γίνει φυλακή, δεν θα χωρέσει την απόγνωση που γιγαντώνεται. Αυτοί που εγκλοβίστηκαν ένας ένας στην επιβίωση, την απομόνωση, την ηττοπάθεια και την απελπισία θα ξαναβγούν όλοι μαζί στους δρόμους. Όπως σήμερα σε όλες τις μεριές του πλανήτη. Είναι η στιγμή που οι λογαριασμοί της εξουσίας μηδενίζονται. Κι έρχονται στο βίαιο προσκήνιο οι δικοί μας λογαριασμοί, χρόνων, δεκαετιών, αιώνων, όπως έγραφε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν για τον άγγελο της ιστορίας.

[custom:google-ads]

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis