Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 23/01/2017

Ασθενείς – κρατούμενοι στοιβαγμένοι ανά εννέα σε θαλάμους μικρότερης χωρητικότητας, οριακές συνθήκες υγιεινής, όπως παροχή ζεστού νερού με το… δελτίο, μόλις δύο ώρες ημερησίως και προσωπικό στο… κόκκινο: αυτές είναι οι βασικές εικόνες που αποτύπωσαν οι γιατροί του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κατά την επίσκεψή τους το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
 
Ένα νοσοκομείο του οποίου η ένταξη στο ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε «γεφύρι της Άρτας» την τελευταία δεκαετία.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η ΕΙΝΑΠ, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού τη Δευτέρα νοσηλεύονταν 195 κρατούμενοι. Εξ αυτών οι 119 ήταν οροθετικοί ασθενείς και οι 76 αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, κυρίως χρόνια νοσήματα.

Η κάλυψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χαρακτηρίζεται ανεπαρκής. Απασχολούνται 27 γιατροί, εκ των οποίων είναι μόνιμοι μόλις οι 7 – οι άλλοι 20 είναι απασχολούμενοι με «μπλοκάκια». Κενά υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, με τις 14 οργανικές θέσεις να είναι καλλυμμένες κατά το 1/3.
 
«Ως ΕΙΝΑΠ και ως γιατροί ζητάμε να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη αυτού του νοσοκομείου στο ΕΣΥ και να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμου προσωπικού. Είναι ανάγκη η πολιτεία και οι αρμόδιοι να δουν τα προβλήματα του νοσοκομείου και να φροντίσουν για την επίλυσή τους με κάθε δυνατό τρόπο» λέει στο prototthema.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κυρία Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis