Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:19 | 25/03/2022
Ο άνδρας που θεωρείται ύποπτος ως εγκέφαλος του καταστροφικού βομβαρδισμού της Μαριούπολης, είναι ο αιμοδιψής Ρώσος στρατηγός, Μιχαήλ Μιζίντσεφ.
 
Έως και το 90% της πόλης, όπου ζούσαν 400.000 πριν από τον πόλεμο, έχει καταστραφεί μετά από έναν μήνα σφοδρών βομβαρδισμών, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
 
Ο Μιχαήλ Μιζίντσεφ, ο αποκαλούμενος «χασάπης της Μαριούπολης», είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται για ενορχήστρωση του βομβαρδισμού μαιευτηρίου της πόλης. 
 
Σύμφωνα με τη Sun, πρόκειται για τον διευθυντή του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης.
 
Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ο στρατηγός του Πούτιν ήταν πίσω από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στην πόλη καθώς και του θεάτρου που χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από περίπου 1.000 άτομα. Σύμφωνα δε με τις δημοτικές αρχές, οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο ανέρχονται στους 300.
 
Ο Σεργκέι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, κατηγόρησε τον υψηλόβαθμο στρατιωτικό ότι διέταξε πολλαπλά καταστροφικά χτυπήματα στη Μαριούπολη, που οδήγησαν σε εκατοντάδες θανάτους αμάχων.
 
«Διέταξε τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου, ενός παιδικού νοσοκομείου, ενός θεάτρου θεάτρου και σε σπίτια πολιτών», έγραψε ο Μπράτσουκ.
 
Αποκαλυπτικός της κυνητικότητας του «χασάπη της Μαριούπολης» είναι ο διάλογος που υπεκλάπη και έδωσε στη δημοσιότητα ο Olexander Scherba, πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστρία. Το ηχητικό απόσπασμα είναι μεταξύ του Μιχαήλ Μιζίντσεφκαι ενός κατώτερου αξιωματικού.
 
Σύμφωνα με μετάφραση του ηχητικού αποσπάσματος που αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει τον συνταγματάρχη Mizintsev να... κατσαδιάζει έναν στρατιώτη επειδή δεν φορούσε τη στολή του, αποκαλώντας τον "απόβρασμα της υψηλότερης τάξης".
 
Μάλιστα, καταγράφεται να λέει: «Γιατί δεν έχει ακρωτηριαστεί ακόμα το πρόσωπό του; Γιατί κανείς δεν του έκοψε τα αυτιά; Γιατί αυτός ο βλάκας δεν κουτσαίνει ακόμα;»
 
Σημειώνεται ότι ο συνταγματάρχης Μίνιτσεφ «παπαγαλίζει» τη γραμμή του Κρεμλίνου, κατηγορώντας για τον «μαζικό τρόμο» στην πόλη τους Ουκρανούς «νεοναζί» και «ληστές».
 
Σε μια ενημέρωση δε του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κάλεσε τους πολιορκούμενους κατοίκους της Μαριούπολης να «καταθέσουν τα όπλα».
 
«Για όλους όσους καταθέτουν τα όπλα τους είναι εγγυημένη η ασφαλής διέλευση από τη Μαριούπολη», σημείωσε.
 
Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι προσπάθειες δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων έξω από την πόλη έχουν διακοπεί από επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis