Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:10 | 22/12/2014

 

Για επικίνδυνους «μιμητές των ληστών με το σίδερο» κάνουν λόγο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την απίστευτη επίθεση ληστών που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπίτι ηλικιωμένων στα Στύρα Ευβοίας.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί επισκέφθηκαν τα θύματα στο νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι ο 77χρονος παππούς –αγροφύλακας στο επάγγελμα- φέρει έγκαυμα στο πρόσωπο από σίδερο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δύο κακοποιοί για να τον βασανίσουν.

Ύστερα από την εξακρίβωση ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν σίδερο δόθηκε εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων της Ασφάλειας σε Αθήνα και Εύβοια, τα οποία θα επιφορτιστούν με τις έρευνες για τη σύλληψή τους.

«Μπήκαν στις 2.00 τα ξημερώματα στο σπίτι, τους έδεσαν με σχοινιά, τους βασάνισαν. Τον παππού τον σιδέρωσαν στο πρόσωπο προκαλώντας του έγκαυμα. Πρόκειται σίγουρα και για σαδιστές. Ο 77χρονος παρακαλούσε να τον αφήσουν μπροστά στα μάτια της έντρομης γυναίκας του. Εκτιμάμε ότι πρόκειται για μιμητές των ληστών με το σίδερο και όχι για την ίδια συμμορία που χτυπά στην Αθήνα. Δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο να υπάρχουν τέτοιου είδους… μετακομίσεις. Λειτούργησαν, πάντως, με την ίδια αγριότητα.

Συνηθίζεται όταν δίνεται δημοσιότητα σε κάποια συμμορία να υπάρχουν μιμητές. Πρόκειται για περιπτώσεις ληστών στις οποίες η δημοσιοποίηση της δράσης τους δεν ωφελεί», λέει αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες της σημερινής επίθεσης είναι δύο και όχι τέσσερις, όπως ήταν τα μέλη της συμμορίας με το σίδερο που χτυπά στην Αττική.
Υπενθυμίζεται ότι η περιβόητη πλέον συμμορία έχει εισβάλλει σε τουλάχιστον έξι σπίτια στην Αττική και απειλεί πάντα τα θύματά της με σίδερο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καίει με αυτό τους ενοίκους των οικιών.

 

http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis